Persdag Moedermonologen

 

Amsterdam, 24 juni 2024


Vandaag vond de feestelijke presentatie van de nieuwe voorstelling "De Moedermonologen" plaats in restaurant Moeders. Deze unieke productie, bedacht en geproduceerd door Renate Reijnders en Jennifer Evenhuis, richt zich op de diverse en herkenbare ervaringen van het moederschap. Het idee voor de voorstelling ontstond ruim twee jaar geleden toen Renate en Jennifer een jonge moeder met haar baby in het park zagen en daardoor hun oprechte gevoelens over de zwaarte van het moederschap met elkaar deelden. Dit moment leidde tot een intensieve samenwerking waarin zij een getalenteerd team van schrijvers en actrices bijeenbrachten.


Onder de schrijvers bevinden zich bekende namen zoals Claudia de Breij en Stella Bergsma, die direct enthousiast waren om bij te dragen aan dit project. De cast bestaat uit onder andere Nadja Hüpscher, Anne-Marie Jung, Lucretia van der Vloot, Astrid van Eck, Tatum Dagelet, Rian Gerritsen, Nathalie Baartman, Margot Ros en Manoushka Zeegelaar Breeveld.


Tijdens de persdag werd benadrukt dat het thema moederschap momenteel zeer relevant is, met recente documentaires en boeken die dit onderwerp belichten. De voorstelling "De Moedermonologen" wil herkenning, erkenning en hoop bieden aan moeders, nietmoeders, vaders en anderen. Het officiële moment van de presentatie werd gemarkeerd door het symbolisch doorknippen van een navelstreng, gevolgd door feestelijke muziek en taart. De voorstelling werd daardoor officieel geboren en is klaar om het publiek te raken met haar meeslepende en herkenbare verhalen over moederschap.

 

De Moedermonologen

De Moedermonologen

za 1 feb 25 20:00