Toegankelijkheid

Lees hier over de diverse voorzieningen die zijn getroffen voor kinderen, mindervaliden, rolstoelen en slechthorenden.

Voorzieningen voor mindervaliden

De Kring heeft verschillende voorzieningen voor mindervaliden. Zo is er een ringleiding voor slechthorenden, zijn er speciale rolstoelplaatsen te reserveren en is er een speciaal toilet.

Rolstoelplaatsen

Bezoek je een voorstelling en wil je gebruik maken van rolstoelplaatsen? Neem dan contact op met onze kassa via e-mail (kassa@dekringroosendaal.nl) of telefoon (0165 - 555 555). Er zijn rolstoelplaatsen beschikbaar in alle zalen.

Slechthorenden

De grote zaal van De Kring is voorzien van een hoorondersteunende installatie / ringleiding. Deze installie is te gebruiken door mensen met een eigen hoorapparaat. Wil je meer weten over de hoorondersteuning die we aanbieden? Neem dan contact op met onze kassa.

Blinden en slechtzienden

Voor blinden en slechtzienden worden in samenwerking met Stichting Komt het Zien! voorstellingen toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. Door middel van live audiodescriptie en een speciale meet & feel kun je de voorstelling volgen.

Invalidentoilet

De Kring beschikt over een ruim invalidentoilet. Dit toilet is na binnenkomst bij de hoofdingang direct aan de rechterkant te vinden, vlak na de glazen toegangsdeuren waar de kaartcontrole plaatsvindt. Kun je het niet vinden? Vraag dan op de avond zelf een van onze medewerkers om hulp.

Kinderen & baby's

Voor de allerkleinsten hebben we stoelverhogingers die je bij de garderobe gratis op kan halen. Zo kan iedereen genieten van de voorstelling. 

Leeftijdsindicatie

Kinder- en familievoorstellingen hebben vaak een leeftijdsindicatie. Kinderen onder deze leeftijd kunnen wij helaas niet toelaten. De indicatie geeft aan voor welke leeftijdscategorie de voorstelling is gemaakt. Die indicatie is gebaseerd op de inhoud en de lengte van de voorstelling. Wij vragen je hier rekening mee te houden. 

Baby's

Baby's laten we helaas niet toe in de zaal.

Buggy of kinderwagen

Kom je met een buggy of kinderwagen naar De Kring? Vraag onze medewerkers bij de garderobe waar je de buggy of kinderwagen het beste neer kunt zetten.