De Kring zoekt: Stagiair(e) Programmering
Startdatum per september 2024

Wie zijn wij?

De Kring Roosendaal is hét bruisende theaterhart van Roosendaal en omstreken. We presenteren een breed aanbod van nationale en internationale voorstellingen in alle genres. Ook organiseren we bijzondere projecten, vaak in samenwerking met andere organisaties die onder ons Cultuurcluster vallen, zoals Stadsmuseum Tongerlohuys of educatiestichting CultuurCompaan. Daarnaast bieden we ons gebouw aan voor verhuringen. We hebben twee theaterzalen, een café (De Drie Weesgegroetjes) en een theaterrestaurant (Over de Tong). Jaarlijks ontvangen we meer dan 150.000 bezoekers. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt.

Wat ga je doen?

Op de afdeling programmering wordt het theaterprogramma gemaakt. Onze programmeur zoekt naar voorstellingen, contextprogramma’s, educatieve programma’s en exposities die aansluiten bij het profiel van het theater en het publiek. Programma’s voor vaste bezoekers en nieuwe bezoekers in de zalen, maar ook buiten de zalen: in de foyers en op locatie. We staan open voor je vragen, ideeën en suggesties. 

Wat zijn jouw werkzaamheden?

 • Je verzamelt en inventariseert het volledige aanbod en bundelt dit overzichtelijk;
 • Je gaat mee naar presentatiedagen, praat mee over programmakeuzes en neemt deel aan boekingsgesprekken;
 • Je leert hoe het boekingssysteem Yesplan werkt, je kunt voorstellingen invoeren en rapporten uitdraaien;
 • Je leert financiële afspraken maken met de gezelschappen;
 • Je mag veel voorstellingen zien; zowel binnen ons theater als daarbuiten om nieuwe voorstellingen te scouten. Over deze voorstellingen schrijf je een korte recensie voor intern gebruik;
 • Je neemt deel aan afdelingsvergaderingen en krijgt inzicht in de samenwerking tussen verschillende afdelingen van het theater;

Je krijgt veel vrijheid om zelf aan de slag te gaan. Jouw ideeën zijn van harte welkom! Wil je binnen de meewerkstage ook een afstudeeronderzoek doen, dan bieden wij deze ruimte. 

We zijn op zoek naar jou. Wie ben jij?

 • Je wilt onderzoeken of het vak van programmeur iets voor jou is;
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken;
 • Je legt gemakkelijk contacten met mensen binnen en buiten de organisatie;
 • Je durft initiatieven te nemen;
 • Je gaat integer om met de verantwoordelijkheden die je krijgt.

Wat hebben wij te bieden?

 • We bieden je een leerzame stageperiode waarin je de kans krijgt om kennis te maken met de vele aspecten van programmering binnen een culturele organisatie;
 • Binnen ons theater gaan collega’s informeel met elkaar om. Er heerst een goede sfeer en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt;
 • Je krijgt de unieke kans om veel voorstellingen te bezoeken en zo snel een goede kijk te krijgen op het huidige podiumkunstenlandschap.
 • Je krijgt een stagevergoeding van €375,00 o.b.v. 36 uur.

Enthousiast geworden over deze functie?

We zien je sollicitatie graag uiterlijk 15 juli tegemoet. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je je stage al eerder geregeld wilt hebben, beoordelen we sollicitaties op volgorde van binnenkomst. Het kan dus zijn dat als je snel reageert, je de plek al verovert voor 1 juli.

Wij hechten veel waarde aan diversiteit op alle niveaus binnen de organisatie en daarnaast maken alle collega’s gelijk­waardig deel uit van het theaterteam. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil maakt binnen onze organisatie. We zoeken naar nieuwe collega’s die bij willen dragen aan een inclusief theater De Kring Roosendaal. Je bent welkom!

Interesse?

Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie ter attentie van Mariska Ploeg: Mariska.ploeg@dekringroosendaal.nl

De vacature staat open zolang deze op de website van De Kring Roosendaal staat gepubliceerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.