SPIJKERPALEIS

Joost Spijkers
do 12 okt 23 20:15
do 12 okt 23
20:15
  • do 12 okt 23
    20:15
    Kleine zaal

De Groene Amsterdammer verwoordde heel goed waarom Joost Spijkers zo’n grote naam in theaterland is. “Joost is zoveel meer dan een zanger. Hij is een geweldige acteur en liedperformer: soms zacht en teder, soms bitter en hard, soms ronduit clownesk.” Met zijn voorstelling SPIJKERS II won hij de Poelifinario 2018 voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling, opvolger HOTEL SPIJKERS ontving een nominatie voor de Poelifinario 2022. Als klap op de vuurpijl won het nummer Welkom Thuis de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2021.

In zijn nieuwe show ziet Joost in een doolhof van spiegels zijn geliefden: ouders, kinderen, vriend, vijand en daarmee zichzelf. De mens bestaat immers bij de gratie van degenen die hem omringen. In SPIJKERPALEIS krijgen ze allemaal een lied. Het resultaat is een collage van warmbloedige monumentjes, bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuwe liedjes, soms weemoedig, dan weer uitbundig.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

De pers over HOTEL SPIJKERS, de vorige show van Joost Spijkers:
“Een waar visueel en theatraal spektakel.” - Trouw ★★★★
“Een bijna criminele overdaad aan schoonheid. Spijkers zingt het allemaal met verbluffend gemak.” - Het Parool

Credits

tekst: Peer Wittenbols en Joost Spijkers | regie en beeld: Titus Tiel Groenestege | muziek en spel: Joost Spijkers, Stanislav Mitrović, Arend Niks en Andreas Suntrop e.a. | foto: Corne van der Stelt