Marmer (reprise)

Andries Tunru
za 10 mei 25 20:15
za 10 mei 25
20:15
  • za 10 mei 25
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg -en wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben- wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen.

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Het autobiografische 'Marmer' is Andries’ meest persoonlijke voorstelling tot nu toe. Over een stiefvader met smetvrees, huisraad dat door de kamer vliegt, en opgevoed worden met het ietwat verknipte “pluimenspel”.

De voorstelling kreeg ⭐⭐⭐⭐⭐ en werd door Theaterkrant zelfs bekroond tot “Keuze van de Criticus”

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Om te smullen (…) Het licht en de luchtigheid waarmee Tunru zijn programma lardeert brengen Marmer perfect in balans.

Theaterkrant ⭐⭐⭐⭐⭐

Over Andries Tunru:
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via De Slimste Mens, Dumpert en Beat the Champions. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2), en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s – Vlees, vis, wal en schip en In Theorie – werden lovend ontvangen door pers en publiek.

In februari 2021 werd hij VIVA’s Leuke Man van de Maand. Vlak er na ging het blad failliet.

Credits

tekst en spel: Andries Tunru | regie: Eveline Mol | techniek: Mike Lathouwers en Niels Boswinkel | foto: Anne van Zantwijk