Een Soirée met Annie M.G.

Wil van der Meer
za 5 okt 24 20:15
za 5 okt 24
20:15
  • za 5 okt 24
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Meer dan twaalf jaar werd er iedere zaterdag een toneelstuk voorgelezen aan Annie M.G. Schmidt. Ook Wil van der Meer bevond zich als jong beginnend acteur onder de lezers. 

Niet iets wat in de lijn der verwachtingen lag overigens. In zijn jeugd werd er bij de slagersfamilie van der Meer namelijk niet gelezen. Zonder het te beseffen was hij ineens onderdeel geworden van een groep mensen die een vriendenkring vormden rond de koningin van het lichte genre, de Astrid Lindgren van de lage landen. Dat hij daar nu iedere zaterdag op de bank zat bij Annie M.G. Schmidt, was best uitzonderlijk te noemen.

In de loop der jaren vertaalde hij in samenwerking met Muriel Mioulet en Frank de Kaey een aantal klassiekers uit het oeuvre van haar in het Frans.

Aan de hand van deze liedjes en verhalen vertelt de acteur Wil van der Meer, in een intiem programma, over die bijeenkomsten op zaterdag, de zomers die hij doorbracht op het landgoed van haar in Zuid Frankrijk en over zijn landing in de theaterwereld vanuit een provinciale slagersfamilie.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

SOOZ

Kom na afloop van een aantal geselecteerde voorstellingen naar Over de Tong voor een gezellige Sooz-avond. Plaatjesdraaiers Mart Musters, George Fasssaert, Eric van Deelen en Peter van de Broek trakteren de bezoekers op een stortvloed aan hits uit de jaren '60, '70 en '80: van ABBA tot The Trammps en van de Rolling Stones tot Tavares.