Sven Hammond Big Band plays Ray Charles

Sven Hammond Big Band
di 28 nov 23 20:00
di 28 nov 23
20:00

Interview met Willem Jongeneelen
Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een interview bij te wonen. Lees op deze pagina meer over de toegangsprijs van het interview. 

Wie kent hem niet: Ray Charles. Een pionier voor muziekgenres als soul, jazz, blues, rhtyhm & blues.

Bekend van songs als 'Hallelujah, I Love Her So', 'I've Got A Woman', 'Here We Go Again', 'Unchain My Heart' en natuurlijk 'Georgia On My Mind'. In de allereerste theatershow van de Sven Hammond Big Band maken we een ‘reis’ door zijn muzikale carrière, zowel als pianist, componist/songwriter én uiteraard als zanger. In deze show wordt er daarnaast ook stilgestaan hoe belangrijk hij o.a.

is geweest m.b.t. kleur/diversiteit (als een van de eerste zwarte muzikanten die een groot publiek wist te bereiken), het omgaan met zijn handicap (als kind blind geworden door een glaucoom) en komen er persoonlijke anecdotes en verhalen voorbij van muzikanten binnen de Sven Hammond Big Band over waarom hij een inspiratiebron voor hen was en nog steeds is. Bovendien was hij een van de allereerste muzikanten die zich (vaak) liet begeleiden door een big band en is hij een van de internationale artiesten die het meest heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival in Den Haag/Rotterdam.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van