UNBREAKABLE

Lloydscompany & Soweto Skeleton Movers
di 7 nov 23 20:15
di 7 nov 23
20:15

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding. 

De Soweto Skeleton Movers begonnen ooit als straatdansers, maar die status zijn ze allang ontgroeid. De grote doorbraak kwam in 2016 bij het toonaangevende festival Breakin’ Convention in Londen, nadat Jonzi D de groep had ontdekt in Soweto. In Unbreakable gaan ze de samenwerking aan met de Rotterdamse choreograaf Lloyd Marengo en de Londense theaterregisseur Jonzi D en vertellen de vijf dansers hun indrukwekkende levensverhalen. Verhalen die zich afspelen in een van de beruchtste townships ter wereld, maar ondanks de vele tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten zijn ze unbreakable.

In Unbreakable wordt het publiek meegenomen in een vrolijke mix van zang, straatscènes, visuals en skeleton pantsula, waarin traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (pantsula) – bekend om het verbluffende acrobatische voetenwerk – en bone breaking samenkomen. En dat allemaal ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische afrohouse en pompende amapiano beats.

Credits

regie: Jonzi D | choreografie: Soweto Skeleton Movers en Lloyd Marengo | dans: Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe | foto: Lloydscompany