Carmina Burana

Nationale Opera & Ballet van Oekraïne
za 19 apr 25 20:00
za 19 apr 25
20:00
  • za 19 apr 25
    20:00
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

‘Carmina Burana’ is een van de beroemdste composities van de twintigste eeuw. Terecht, want de Duitse componist Carl Orff zette in 1937 op weergaloze wijze middeleeuwse teksten over drinken, gokken, seks en liefde op muziek.

Het bekendste lied, O Fortuna, de hymne aan de godin van het lot, is regelmatig te beluisteren in films, commercials en remixes van dj’s. Het leven is onvoorspelbaar. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Geniet daarom van de geluksmomenten: dat is wat Orffs meesterwerk ons wil meegeven. 

Het Nationale Opera & Ballet van Oekraïne uit Odessa verzorgde vlak voor de Russische invasie de wereldpremière van een unieke uitvoering, volgens het boekje van Orff: 135 artiesten lieten verschillende kunstdisciplines versmelten tot een grote, meeslepende audiovisuele ervaring. Een huzarenstuk dat ditmaal door topkunstenaars, zangsolisten, balletdansers, een koor en een orkest uit het zwaar getroffen oorlogsgebied wordt herhaald. Het maakt de avond, zeker in het licht van de achterliggende boodschap, extra bijzonder.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Credits

regie, choreografie en vormgeving: Gerard Mosterd | foto's: Dmitry Skortsov