LOUIS! What a Wonderful World

The Legends ft. Michael Varekamp
do 14 nov 24 20:15
do 14 nov 24
20:15
  • do 14 nov 24
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Interview met Willem Jongeneelen
Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een interview bij te wonen. Lees op deze pagina meer over de toegangsprijs van het interview.

Na de succesvoorstellingen Swingin’ New Orleans & Swingin’ Paris keren The Legends terug naar de theaters met hun eerste liefde: Louis Armstrong! De legende die van straatschoffie uitgroeide tot de eerste zwarte superster uit de muziekgeschiedenis.

De invloed van trompettist en zanger Louis Armstrong (1901-1971) op de ontwikkeling van de jazz en de popmuziek is onmogelijk te overschatten. Mannen als Miles Davis, James Brown en Michael Jackson waren schatplichtig aan hem. “You can’t play a note which is not from Louis”, zei Davis.

Michael Varekamp & Wiboud Burkens reisden net als Satchmo, de bijnaam van Louis, over de hele wereld. Zij maakten furore van Tokyo tot New York en van Parijs tot Havanna.

In 'LOUIS!' vertellen The Legends over spannende en ontroerende reisverhalen van de meester, maar ook over hun eigen avonturen on the road. Het belooft een swingende avond te worden met iconische Armstrong-hits als Summertime, Mack The Knife en What a Wonderful World.

Met o.a. zanger/trompettist Michael Varekamp, toetsenist Wiboud Burkens en de legendarische bassist Harry Emmery.

Onderdeel van

Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong.

NRC ⭐⭐⭐⭐

Credits

met o.a.: trompet en zang: Michael Varekamp | toetsen: Wiboud Burkens | contrabas: Harry Emmery | foto: Piet Gispen