Een van de grootste werken binnen de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking.

 

Een van de grootste werken binnen de klassieke muziek: de Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke versie waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten. De voorstelling zal 17 keer door het land worden uitgevoerd en is op woensdag 27 maart te zien bij De Kring!

Theatermaker Jan Rot († 22-04-2022) maakte de Nederlandse hertaling, waarin op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist wordt verteld.
Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt sinds 2023 de rol van verteller op zich.

De populaire sopraan Claudia Patacca en bariton Joost van Tongeren nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.

Claudia Patacca heeft haar sporen verdiend op de diverse opera- en concertpodia in binnen- en buitenland. Ze werkte met dirigenten als Jaap van Zweden, Ed Spanjaard en Simon Rattle en vertolkte rollen als Donna Anna en Rosalinde. Ook de Matthäus Passion van Bach heeft ze vele malen vertolkt met onder meer het Orkest van het Oosten en het Brabants Orkest. Claudia is hoofdvakdocent klassieke zang aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en gaf onder meer masterclasses aan de befaamde Guildhall School of Music and Drama in Londen.

Bariton Joost van Tongeren legt zich toe op het uitvoeren van het klassieke lied, oratoria, opera en ook lichte muziek. Verder is hij als muzikaal leider en uitvoerend bariton verbonden aan vocaal ensemble Casuquo. 

De muzikale begeleiding van de Mattheus Passie wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting in 2002 een ontwikkeling heeft doorgemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen. De groep heeft inmiddels een plek in het muziekbestel veroverd die niet snel meer weg te denken is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Musica Extrema:
Tanya Schaap – Viool en artistieke leiding
Ben van den Dungen – Sopraansaxofoon
Wilco Oomkes – Accordeon
Mihan Hong - Piano
Marijn van de Ven – Contrabas

Muzikale bewerkingen - Wim Warman en Ben van den Dungen

De Mattheus Passie | Nederlandse hertaling door Jan Rot

Musica Extrema en Noraly Beyer

wo 27 mrt 24 20:00