Mabel Bohms

Record voor De Kring: nooit eerder verkocht schouwburg zoveel kaarten als in 2023

 

ROOSENDAAL - Bij De Kring wordt alweer de champagne ontkurkt: het Roosendaalse theater meldt trots dat het in 2023 meer dan 100.000 kaarten heeft verkocht. Een verkooprecord.

Het geheim achter die mijlpaal is de brede programmering, denkt directeur en programmeur Jan-Hein Sloesen. ,,De Kring is een theater voor ons allemaal en dat maken we ook waar. In de zomer met bijna gratis voorstellingen in het Zomertheater, en in het theaterseizoen met een mix van voorstellingen waar voor iedereen wat leuks tussen zit.”

Dat veroorzaakt volgens Sloesen een soort opwaartse spiraal: ,,Dit maakt dat onze zalen bovengemiddeld vol zitten. Volle zalen trekken meer en betere artiesten. En betere artiesten trekken weer meer bezoekers.”

Corona-effecten voorbij
Daarnaast levert de in 2023 volledig uitverkochte Dinsdagmiddagserie een grote bijdrage aan het record. Dat programma van voorstellingen op dinsdagmiddagen, wordt samengesteld door vrijwillige 'gastprogrammeurs’ en gericht op mensen die 's avonds liever niet meer op pad gaat: voornamelijk ouderen. Ook ziet Sloesen dat de kaartverkoop voor amateurtheater inmiddels weer op het niveau van voor de pandemie ligt.

Merkte Sloesen eind 2022 nog in BN DeStem op dat bezoekers sinds corona terughoudend waren met het kopen van kaartjes, was van dat effect in 2023 dus niets meer te merken. ,,Super om te zien dat gasten de weg naar het theater weer gevonden hebben.”

In het restant van dit seizoen kijkt Sloesen uit naar shows van Ilse DeLange (16 februari) en musical Mamma Mia! (1, 2, 3, 4 en 5 mei). Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het programma voor seizoen 2024-2025. Dat wordt eind mei bekend gemaakt.

Bron: Freek Verhulst - BN DeStem - 03-01-24

MAMMA MIA!

Brigitte Heitzer, René van Kooten, Soraya Gerrits e.v.a.

wo 1 mei 24 - zo 5 mei 24

Ilse DeLange - Theatertour 2024

Ilse DeLange

vr 16 feb 24 20:00