Marco Okhuizen

Twee bonusvoorstellingen in Dinsdagmiddagserie van De Kring

 

ROOSENDAAL - De Dinsdagmiddagserie in theater De Kring in Roosendaal is een reeks voorstellingen voor mensen die op deze middag niet werken. ,,Het is zeker geen serie voor alleen ouderen”, zegt Anne-Marie Berkers, die de serie mede opzet.

Op donderdag 16 mei kunnen geïnteresseerden om 13.30 uur in De Kring terecht om te horen en zien wat deze reeks voorstellingen te bieden heeft in het seizoen 2024-2025. Dan is een preview - een vooruitblik - op het nieuwe seizoen met enkele liveoptredens. Iedereen is welkom. De verkoop van de abonnementen start ook op deze dag.

In 2016 begon De Kring met deze reeks. Voor senioren, mensen die niet hoeven te werken op dinsdagmiddag en mensen die ’s avonds liever niet op pad gaan. Vanaf het begin is elke voorstelling in de kleine zaal uitverkocht. ,,Ook als de show is uitverkocht gaan we niet naar de grote zaal”, zegt Eddy Haers. ,,We blijven in de kleine zaal voor de sfeer.”

Mannen van Naam
Net als vorig seizoen zijn er weer zes voorstellingen geboekt. Daar komen twee gratis voorstellingen bij in verband met het 115-jarig bestaan van De Kring. Aanvang steeds om 14.30 uur. Een abonnement voor alle middagen kost 99 euro. Op 1 oktober gaan de losse shows in de verkoop. Een kaartje kost 24,50 euro.

Anne-Marie Berkers is blij dat ze de Mannen van Naam weer heeft kunnen boeken. Dat was vorig jaar een van de hoogtepunten, vindt ze. Nu komt de band, die voortkomt uit Pater Moeskroen, op 18 maart. Eddy Haers wijst op De Aanslag, die op 13 mei wordt gespeeld als extra, gratis voorstelling. ,,In verband met de bevrijding, tachtig jaar geleden.”

Andere namen The Wieners (klassieke rock 'n roll) op 15 oktober, Maartje en Kine met De Bingoshow op 15 april, toetsenist Cor Bakker op 6 mei en Fieke Opdam op 19 november. 

 

Henk den Ridder - BN DeStem 15-05-2024