2640 kaarten verkocht in 14 minuten voor winnaar The Tribute Battle of the Bands: Bee Gees Forever

 

Wow, dat ging snel! Binnen 14 minuten waren 3 shows helemaal uitverkocht! Ondanks dat de Bee Gees Forever zijn uitverkocht, hebben wij ook nog de geweldige shows van Totally Spice, Sinatra, Phil Bee en de allerlaatste kaarten voor TOTO! Wees er dus snel bij!

De Bee Gees Forever hebben hebben een interview gegeven bij Veronica Superguide. Lees hieronder het interview!

Winnaar The Tribute: Battle of the Bands: ‘Ik had het nooit durven dromen ’Wekenlang waren ze al dé publieksfavorieten, maar met Night Fever pakten Mike Ott en zijn Bee Gees Forever-bandleden zaterdagavond ook daadwerkelijk de grote winst in SBS6' The Tribute: Battle of the bands. ‘Ik had nog nooit eerder met een kopstem gezongen.’

Hoe moeilijk was het om het geheim te bewaren dat jullie dé winnaar van The Tribute 2024 waren?
,,Ik durfde het niet te geloven, totdat het zo was. Daarna heb ik nog weken rondgelopen met de vraag of het wel echt waar is. Met de band onderling hebben we het wel een beetje kunnen delen. Maar niet met de buitenwereld, nee. Ik had het nooit durven dromen. Een droom is vaak niet echt, maar deze dus wel.”

Wat ging er door je heen tijdens de opnames toen duidelijk werd dat jullie ook echt gingen winnen?
,,Ik zat eigenlijk continu in een soort ongeloof. In de anderhalve week van de opnames is alles me een beetje overkomen. We deden vooral mee aan het programma zodat we meer konden optreden, maar dat we na elk optreden zulke mooie commentaren kregen, had ik niet zien aankomen.”
De Bee Gees Forever zijn bij elkaar gebracht door Timothy Drake, die ook de tributeband Queen Forever heeft opgericht. Hij vond de muziek van de Bee Gees te gek als basis voor een tributeband en vroeg of Mike hier ook aan mee wilde doen. In de zoektocht naar de perfecte samenstelling zijn de bandleden een aantal keer gewisseld. Op het laatst kwamen Martijn Bakker (Maurice Gibb) en Jeffrey Italiaander (Robin Gibb) erbij en was de formatie eindelijk compleet.

Hoe hebben jullie bepaald wie welke Gibb-broer zou worden?
,,Ik voel me het meest thuis in Barry, ik ben ook wel de jongen met de gitaar. Maar het is niet zo dat we direct wisten wie welke broer moest zijn. Ik ben zelf ook een paar keer van rol gewisseld. Zo begon ik eerst als Robin en later werd ik pas Barry.”

Je bent niet alleen de jongen met de gitaar, maar nu ook de jongen met de iconische kopstem.
,,Gek genoeg wel ja. Ik had nog nooit eerder met een kopstem gezongen, maar wilde het wel graag proberen. Het was een beetje een pippi-langkous-situatie. Ik ging het gewoon doen zonder dat ik wist of ik het kon. Net als iedereen heb ik het weleens onder de douche geprobeerd. Maar het is wel een beetje raar, toch? Heb je ooit iemand anders zo horen zingen behalve Barry Gibb? Het is dus niet zo dat ik zo’n stem ooit eerder heb moeten gebruiken in een optreden. Pas als je Barry Gibb gaat vertolken ga je dat proberen.”

In elk liedje weten jullie je stemmen prachtig te harmoniseren, hoeveel energie hebben jullie daarin gestopt?
,,Heel veel. We hebben echt heel vaak met zijn drieën bij elkaar gezeten, de muziek geluisterd en dan de stemmen verdeeld. We probeerden wel zo veel mogelijk de verdeling aan te houden, maar dat liep niet altijd zoals we wilden. Het is echt een puzzeltje geweest om het beste uit onze stemmen te halen. Maar soms hadden we zo veel gerepeteerd dat we totaal niet meer konden horen wie wat zong. Tijdens de opnames zaten we ook met zijn zessen in een huis. Daar voelde het alsof we echt broers zijn geworden. Gelukkig hebben we toen ook geen broederlijke ruzies gekregen.”

Was je al een Bee Gees-fan of ben je dat hierdoor geworden?
,,Nee, dat was ik altijd al. Mijn ouders hadden vroeger een dvd van de Las Vegas Show uit 1997. Die heb ik stukgedraaid als kind. Maar ik luisterde de Bee Gees vooral bij mijn opa en oma. Dat was een beetje vaste prik. Wanneer ik daar was, zetten we een dvd’tje op.”

Zijn ze dan ook extra trots dat je die muzieksmaak hebt doorgepakt?
,,Helaas is mijn opa er niet meer, maar als ik hem had verteld dat ik een Bee Gees-tribute ging doen, dan was hij echt ontploft van trotsheid. Dat zie ik ook wel bij mijn omaatje. Het is heel bijzonder dat ik de muziekhelden waar ik mee ben opgegroeid mag vertolken. Bij bijna elk liedje van de Bee Gees zit een herinnering aan mijn jeugd en aan mijn opa. Iedere keer als ik deze liedjes zing, is het dus vooral heel persoonlijk.”

Je was naast zanger ook stukadoor, doe je dit nog steeds?
,,Ik ben nog steeds stukadoor. Ik ben de zesde generatie stukadoor in mijn familie dus dat is er ook echt met de paplepel ingegoten. Tijdens de pandemie was ik ook nog zangleraar, wat ik combineerde met zingen. Dus ik wisselde zangles, zingen en stuccen met elkaar af. Door corona kon ik én niet meer zingen én geen zangles meer geven. Maar stuccen kon nog wel.”

Is je familie dan niet teleurgesteld als je stuccen gaat opgeven voor een zangcarrière?
,,Ik denk dat mijn vader juist staat te juichen dat dat gebeurt. Hij zal het zeker ook heel jammer vinden, maar dat komt vooral doordat we dan minder tijd samen zullen doorbrengen. Hij is degene die mij het meest heeft aangemoedigd in mijn zangcarrière. Maar hij heeft ook aangegeven dat hij er zo veel mogelijk bij wil zijn, dan maar als chauffeur.”

The Tribute: Battle of the bands is niet je eerste tv-deelname. In 2016 deed je ook mee aan The Voice of Holland. Na de battle tegen medekandidaat Thijs Pot kreeg je vrij hard commentaar van Waylon: ‘Je bent geknipt voor het vak als leraar, maar een popster is in dit geval Thijs.’ Wat deden zijn harde woorden toen met je?
,,Ik was toen 19 of 20 en niet van steen gemaakt, dus dat deed zeker wat met mij. In eerste instantie kwamen die woorden heel hard binnen. Zingen is iets kwetsbaars, als daar dan zo fel op wordt gereageerd, doet dat wat met je. Maar ik ben ook zeker gesterkt door de woorden van mijn coach Guus Meeuwis. Hij had vertrouwen in mijn passie voor muziek. Ik wilde gewoon mijn uiterste best doen om het tegendeel te bewijzen aan Waylon."

Heb je na dat moment in The Voice aan jezelf of je carrière getwijfeld?
,,Nee, muziek maken is iets wat ik voor mezelf doe. Je kan erop rekenen dat mensen iets van je gaan vinden zodra je het podium opstapt. Ik had een goede band met mijn wiskundeleraar op de middelbare school. Hij heeft mij ook opgegeven voor The Voice. Hij zei altijd tegen mij: ‘Mike, als je het podium op gaat vindt een derde van de mensen je geweldig, een derde vindt je minder leuk en een derde staat bij de bar bier te bestellen. Kijk maar gewoon naar hoe je het zelf vindt, als jij tevreden bent.’ Daar heb ik altijd aan vastgehouden. Guus zag mijn waarde en Waylon zag die niet.”

Mikes allereerste concert was Wolter Kroes in Ahoy Rotterdam. Nu gaat hij daar zelf spelen met de Bee Gees Forever. Maar met de winst van The Tribute mogen ze ook een uur lang optreden in de Ziggo Dome, een zaal waar wel 17.000 man in past.
Wat gaan jullie spelen in de Ziggo Dome?
,,Daar zijn we heel erg druk mee bezig. Met een optreden van een uur wordt het wel een beetje kill your darlings. Maar aan de andere kant kan je juist ook lekker knallen met alle toppertjes van de Bee Gees. Toen we werden rondgeleid door Rias (Starman van de David Bowie Tribute uit het vorige seizoen) stonden we in de lege zaal en dacht ik: ‘Oh my god’, hoe kan het dat hier straks 17.000 mensen naar die snijboon uit Spijkenisse staan te luisteren?”

Spelen in de Ziggo Dome is een droom die al gaat uitkomen, wat is de volgende stap?
,,Nou, mijn volgende stap was een theatertour, maar die gaat er ook al komen. Dus die droom is ook al uitgekomen. Maar verder durf ik er niet over na te denken, alles op zijn tijd. Ik sta normaal gesproken met mijn poten in de klei, dus dan ga je niet zo snel met je hoofd in de wolken zweven. We gaan met deze theatershow ook al meer dan honderd keer optreden, dus veel tijd heb ik niet om over nieuwe dromen na te denken. Wel kan ik hierdoor van de muziek leven.”

En wat is de volgende droom met de band?
,,Een tour door het buitenland zou fantastisch zijn. We krijgen op social media berichten in tien verschillende talen, dus wie weet. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, dus als dat met de muziek kan, kom maar op!”

Sinatra by Douglas & Bosco BigBand - Thank you Frank

Sinatra by Douglas & Bosco BigBand

wo 5 jun 24 20:00

Totally Spice - Spice Girls

Totally Spice - Spice Girls

vr 27 sep 24 20:00

Phil Bee Cocker Band

‘With A Little Help From My Friends’

wo 28 mei 25 20:00