Tijdens de voorstelling

Alles wat handig is om te weten om je bezoek zo prettig mogelijk te maken.

Ontvangst

We ontvangen je graag bij de hoofdingang van De Kring vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. De barren in de foyer zijn open om een drankje te nuttigen.

Inleidingen & interviews vooraf

Veel voorstellingen bieden de mogelijkheid om vooraf een inleiding of interview bij te wonen. Inleidingen komen vaak voor bij toneel-, dans- of operavoorstellingen. Tijdens een inleiding krijg je meer (achtergrond)informatie over de voorstelling, acteur(s) en/of keuzes van de regisseur.

Interviews worden afgenomen door muziekjournalist Willem Jongeneelen. Hij interviewt de artiest en zo kom je meer te weten over de voorstelling, muziek en muzikant(en). 

Voor het bijwonen van een inleiding of interview reserveer je een apart ticket bij je reguliere ticket. Naast toegang tot de inleiding of het interview ontvang je een kopje koffie/thee. Voorafgaand aan de voorstelling kun je dit ticket bijboeken via de website. Op de webpagina van de voorstelling vind je of er een inleiding of interview bij de voorstelling wordt aangeboden.

Voor een overzicht van alle voorstellingen met interviews of inleidingen bekijk je deze pagina.

Pauze en eindtijd

Voordat je naar de voorstelling komt ontvang je van ons een servicemail met de laatste informatie rond de voorstelling, zoals de eventuele pauzetijd en de eindtijd. De pauze duurt gemiddeld 20 minuten.

Pauzeconsumptie

In de pauze - of na afloop als er geen pauze is - staat jouw drankje klaar in de foyer. Hier kun je een glaasje fris of wijn pakken. Heb je zin in iets warms, een getapt pilsje of ander smakelijk biertje? Dan kun je dit bestellen bij de bar. Voor gedistilleerde dranken betaal je een kleine toeslag.

Voorzieningen mindervaliden

We hebben verschillende voorzieningen voor mindervaliden. Zo zijn er speciale rolstoelplaatsen, is er een ringleiding voor slechthorenden en hebben we een invalidentoilet.

Meer informatie over voorzieningen voor mindervaliden vind je hier.

Handig om te weten

Er zijn een aantal regels opgesteld zodat iedereen optimaal van de voorstelling kan genieten.

Gebruik mobiele apparaten en camera

Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling gebruik te maken van je mobiele telefoon, te fotograferen, te filmen of geluidsopnamen te maken, tenzij anders aangegeven. De artiest of het gezelschap kan op grond van beeldrechten je materiaal in beslag nemen.

Gratis garderobe

Het gebruik van de garderobe zit inbegrepen bij je ticket en is dus kosteloos op de avond van de voorstelling. Op last van de brandweer vragen wij je om je jas op te hangen in de garderobe. Dit is veiliger voor jezelf en de rest van de gasten.

Annuleren

Toegangsbewijzen kunnen tot uiterlijk één week (7 dagen) voor de voorstelling geruild worden voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen of ingewisseld worden voor een digitaal tegoed. Dit digitale tegoed komt op je account te staan en is niet inwisselbaar voor contanten. Voor deze ruilservice brengen wij € 1,50 annuleringskosten per ticket in rekening. Om te annuleren, kun je contact opnemen met de kassa.

Je kan bij aanschaf van je tickets een annuleringsverzekering afsluiten. Lees hier de voorwaarden.

Laatkomers

Om te voorkomen dat je andere gasten stoort bij een late binnenkomst, mag je alleen op aanwijzing van de medewerkers de zaal betreden. Sommige gezelschappen staan niet toe dat je de zaal betreedt nadat de voorstelling is begonnen. Zijn de zaaldeuren gesloten na binnenkomst? Vraag dan een medewerker om hulp en hij/zij helpt je verder.