Engelenburcht

Golden Palace
do 3 okt 24 20:15
do 3 okt 24
20:15
  • do 3 okt 24
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Golden Palace maakt al ruim twintig jaar prachtige fysieke voorstellingen over de absurde tragiek van het leven. Hetgeen bij mensen borrelt in de onderbuik en sluimert in het zoogdierbrein is daarbij een onuitputtelijke bron van inspiratie: “Vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”, zag de Volkskrant.

In ‘Engelenburcht’ brengt Golden Palace een ode aan zorgzaamheid. In een verlaten sanatorium hoog in de bergen bekommert een mysterieuze verpleegster zich om elke verdwaalde ziel die aan de deur klopt. Zieken, gewonden en mensen die simpelweg hun hart willen luchten: ze worden met open armen ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Maar dan gebeurt er een wonder. De tournee van ‘Engelenburcht’ was in 2022 een groot succes: “Een krachtig eerbetoon aan de zorg.” (Theaterkrant)

Credits

regie: Ingrid Kuijpers | spel: Andrea Beugger, Laila el Bazi, David Eeles, Tijn Luijben en Jesse Vissers | foto's: Ben van Duin