Solomet3

Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff
vr 14 mrt 25 20:15
vr 14 mrt 25
20:15
  • vr 14 mrt 25
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Gooi een zangeres/producer, een begeleider/componist en muzikale journalist bij elkaar en je krijgt een bijzondere mix. Bij Solomet3 is 3 maal 1 een veelvoud van 3. Want als Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen. Ieder met hun eigen inbreng en vakgebied, staan deze drie multitalenten garant voor een uitzonderlijke avond. Solomet3 is inspirerend en vermakelijk, literair en lichtvoetig; met gesproken teksten en fantastische muziek, met eigen werk en muzikale crossovers én prachtige Nederlandse en Engelse liedjes. Kortom, een avond waar je bij geweest moet zijn. 

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Vera van der Poel is zangeres, multi-instrumentalist, componist en producer. Nu solo en toen als Divera, als frontvrouw van Beeswamp en Mimezine. Ze speelde met The Nits, het Zapp Stringquartet en vele anderen. Ze wordt wel de Nederlandse Joni Mitchell genoemd met haar soepele warme stem en geraffineerde composities. Ze heeft een fraaie mix van jazz en pop gevonden en maakte twee albums (Love And Taboo en Time Versus Time). Onlangs bracht Vera haar nieuwe EP Consolation Songs uit.

Sander Donkers is schrijver, journalist en muzikant. Zijn 150 columns op de voorpagina van De Volkskrant zijn inmiddels net zo geliefd en vertrouwd als die van illustere voorgangers als Bril, Mulder en Campert. Eerder schreef hij Lipstick Sunset, over een reis door de zuidelijke staten van de USA en de muziek die daar door de aderen stroomt, en de veelgeprezen biografie HAY, over de frontman van de Golden Earring. Popmuziek is een rode draad in zijn werk. Niet verrassend is Sander Donkerszelf gezegend met een flinke schep gitaar-speel-talent en draait hij zijn hand niet om voor een lekker potje zingen. In het verleden speelde hij in verschillende bands, waaronder Herman en Ik (met David Middelhoff) en Van Wyck. En dus veel verhalen: Stof genoeg van de man, die sprak met onder andere Al Green, Lou Reed, Solomon Burke, Mick Jagger en Paul McCartney. 

David Middelhoff is als componist en begeleider, hét muzikale fundament onder Acda en de Munnik als componist en begeleider. David schrijft ook voor film, documentaires en theater, produceert plaatopnamen en voert muzikale regie in diverse theaterproducties o.a. De man van la Mancha, Thomas Acda, Claudia de Brey en Simone Kleinsma. Eind 2022 kwam zijn debuutalbum Hippieshit uit. Momenteel werkt hij aan zijn tweede soloalbum.