You're Too Cute To Be An Astronaut

Judy Lijdsman
za 19 apr 25 20:15
za 19 apr 25
20:15
  • za 19 apr 25
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Word gelanceerd naar de jaren 80 en ontmoet Judy Resnik. Met een PhD in elektrotechniek richt ze zich vol overgave op het maken van de allereerste robotarm voor in de ruimte. Ze wordt de tweede Amerikaanse vrouwelijke astronaut. Wie was deze geniale ingenieur, die door de buitenwereld vanwege haar knappe verschijning vooral als vrouw geprofileerd werd?

‘You’re too cute to be an astronaut’ is een reis door de tijd en ruimte. Vanaf het moment dat NASA kandidaten selecteert voor het Space Shuttle programma, via de loodzware training en het mediacircus rondom de eerste ruimtevrouwen tot aan de bloedstollende lancering van de Space Shuttle op 28 januari 1986. Miljoenen mensen zitten aan de buis gekluisterd. En dan neemt deze ruimtereis ineens een onverwachte wending.

Gebaseerd op diepgaand onderzoek en met originele geluidsopnamen van NASA speelt Judy Lijdsman een stand-up biography die je de ruimtevaart laat ervaren als nooit tevoren. Een verhaal over ambitie en de schoonheid en risico’s van bemenste ruimtevaart. En tussen de regels door een urgent pleidooi voor gelijkheid. Judy Lijdsman is actrice en theatermaker. Na een loopbaan als danser richt ze zich op spelen en schrijven. ‘You’re too cute to be an astronaut’ is haar solo-debuut.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Astronauts don’t have to be either very feminine or very masculine women or very superhuman males, or any color or anything. It’s about people in space.

Judy Resnik

Credits

foto: Dave Pelham