WE, the SHAMELESS

ICK Dans Amsterdam | Emio Greco & Pieter C. Scholten
za 8 feb 25 20:15
za 8 feb 25
20:15
  • za 8 feb 25
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Inleiding door Jacques van Meel
Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding.

'WE, the SHAMELESS', is de opvolging van de succesvolle solo Shameless die de blik vooruitwerpt: mét de inzichten en ervaringen uit het verleden. In deze verhitte “solo voor twee” wordt Eminem explosief van repliek voorzien door twee danseressen: twee verbonden lichamen die soms samenvallen maar ook een eigen identiteit hebben. Zonder gêne delen ze die tweespalt met het publiek.

Schaamteloos betekent hier: ongebreideld nieuwsgierig naar dat wat radicaal anders is. De twee performers smelten samen tot één collectief lichaam om dan weer uiteen te vallen in twee verschillende gedaantes die uiteenlopende kanten van dezelfde persoonlijkheid laten zien. Daartussen verschijnt en verdwijnt een innerlijke stem via een beeldscherm. Ironisch of bloedserieus, als projectie of hersenspinsel.

Onderdeel van

Het choreografenduo Emio Greco | Pieter C. Scholten, dat sinds 2009 onder de naam ICK opereert, maakt sinds 1996 intens fysieke dansvoorstellingen waarin het intuïtieve, nieuwsgierige lichaam centraal staat. Een lichaam in opstand ook, dat zich niet laat voegen naar opgelegde (dans-)vormen, maar zichzelf tot maat verheft in haar beweging door tijd, ruimte en vorm. Met dit compromisloze vertrekpunt heeft het gezelschap een eigenzinnig dansvocabulaire ontwikkeld, dat kenmerkend is voor het hele oeuvre. In 2021 ontving het duo De Gouden Zwaan voor hun hele oeuvre, als waardering voor hun grote bijdrage aan de Nederlandse dans en voor hun internationale uitstraling.

Credits

choreografie: Emio Greco en Pieter C. Scholten | performers: ICK-ensemble | foto: Alex Avgud