Boompje Beestje

Boban Benjamin Braspenning
vr 20 sep 24 20:15
vr 20 sep 24
20:15
  • vr 20 sep 24
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Cabaretier Boban Benjamin Braspenning (winnaar Groninger Student Cabaret Festival ’21) zal aankomend theaterseizoen te zien zijn in De Kring met zijn voorstelling 'Boompje Beestje' – een voorstelling over de woningnood en de pechgeneratie. 

Boban schreef 'Boompje Beestje' (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Daarom duikt hij – namens de pechgeneratie – in de wereld van de woningmarkt. Dat doet hij met piano, gitaar en een geestige gedachtegang. Hier stuit hij op woonkloven, sprookjes en financiële ratsen van vermogenden. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden. Met aanstekelijk enthousiasme en opgewekt cynisme houdt hij het publiek een scherpe spiegel voor. Een spiegel waar hij zelf maar moeilijk in kan kijken.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Een talentvolle cabaretier met lef.

Het Parool

Boban is met 'Boompje Beestje' genomineerd voor de Neerlands Hoop 2024
Uit het juryrapport: In zijn Boompje Beestje zet Braspenning zijn brede talentenpalet in: uitstekend gitaar-, piano- en fysiek spel. Bovendien heeft hij een sterke inhoudelijke motivatie. Met zijn achternaam als speaking name maakt hij cabaret geïnspireerd door jubeltonnen, hypotheekgesprekken en studieleningen. Zijn programma verbindt actualiteit en persoonlijk engagement komisch, keurig en kloppend met elkaar. Bovendien kent hij zijn klassiekers met verwijzingen naar cabarethelden, zoals het lied ‘alle boomers moeten dood’ – een verwijzing naar Jeroen van Merwijk. Hij heeft volledige controle over zijn zaal en gaat de confrontatie niet uit de weg. 

Credits

regie: Audrey Bolder | foto: Merlijn Doomernik | scènefoto's: Niels Knelis