Flora

Robin Borneman
do 24 okt 24 20:15
do 24 okt 24
20:15
  • do 24 okt 24
    20:15
    Kleine zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Binnen de Nederlandse popmuziek neemt Robin Borneman een volkomen eigen plek in. Het meest bijzondere aan hem is dat hij met zijn stem bij zijn publiek binnenkomt en hen weet te raken zoals maar weinigen dat kunnen.

Toen Robin 25 jaar was, had hij in eigen beheer al vijf albums gemaakt. Met zijn zesde, Home (2012) kreeg hij nationale aandacht omdat die, hoewel in eigen beheer uitgegeven, zo goed verkocht dat het in diverse muziekwinkels één van de meest verkochte albums van dat jaar was. 
  
In 2013 werd Robin via een Tom Waits cover op YouTube door in Amerika erg bekend symfonische rockgroep Trans-Siberian Orchestra (TSO) ontdekt. Sinds dat jaar toert hij ieder jaar twee maanden met TSO door Amerika en treedt hij op voor miljoenen mensen in grotere concertzalen en arena's in de Verenigde Staten. 

Vanaf 2014 werkte Robin ruim zes jaar intensief aan het schrijven, opnemen en uitbrengen van zijn muziektrilogie Folklore. De Folklore trilogie is een net zo uniek als ambitieus filmisch muzikaal divers epos. Folklore I: The Waving Days werd uitgebracht in 2015, gevolgd door Folklore II: The Phantom Wail in 2017 en Folklore III: The Cradle Tree in 2019. Alle drie albums kregen unanieme lof van zowel fans als critici. 

In 2020 bracht Robin Echoes: A Home Recording Collection uit, een compilatie van tien nummers die hij in zijn beginjaren opnam. Met deze release beëindigde hij zijn tijd als folk singer-songwriter en beweegt zich vanaf dan meer richting de pop. In 2021 won Robin het Nederlandse tv-programma We Want More en werd hij bekend bij een nog breder publiek. 

Robin heeft een nog steeds groeiende en loyale groep fans die het hem mogelijk maken op eigen kracht zich op zijn eigen, unieke wijze als solo-artiest te kunnen blijven manifesteren.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van