Tussen Stad en Platteland

Rosa Spruit
zo 23 jul 23 14:30
zo 23 jul 23
14:30
  • zo 23 jul 23
    14:30
    Tuin De Kring

Tussen stad en platteland is een concert waarin Rosa de mooiste dialectnummers in het Nederlands zingt  en dat mixt met songs van echte stadse zangers en haar eigen repertoire. Met onder andere nummers van: JW Roy, Daniël Lohues, Jeroen van Merwijk, Willeke Alberti, Bjorn van der Doelen, Jan Henk de Groot, haarzelf en vele anderen.

Rosa Spruit werd geboren in hartje Utrecht, leerde er praten en groeide daar op tot haar 7de verjaardag. Toen verhuisde ze met haar gezin (haar ouders, 2 broers, een zusje) naar een oude boerderij in het verre buitengebied van Bergeijk op 10 meter van de Belgische grens. Daar in de dorpen rond Bergeijk/Eersel speelde haar jeugd zich af. Een gebied waar het dialect en de zachte G vast onderdeel van de taal zijn. Maar niet van haar taal.

Een gebied waar het leven voor jongeren vrij is, de kroegen altijd open zijn ook al ben je nog geen 18 en waar ze toen ze 16 was de ‘zeskamp’ won en kampioen werd met haar voetbalelftal.  Maar intussen riep de stad,  dus na de middelbare school vertrok ze al snel weer naar de stad en woont ze nu het merendeel van haar tijd in Maastricht waar ze studeert.

Over Rosa Spruit:
Een stem recht door zee in staat om te treffen in het hart. Rosa zingt de mooiste songs uit de recente popgeschiedenis en een aantal eigen nummers. Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten', het boerengehucht in het verre buitengebied van Bergeijk waar ze vandaan komt. Popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen.

Deze voorstelling vindt plaats in Tuin De Kring