Donkerblauw Hotel - het concert

Rik Hoogendoorn
do 28 mrt 24 20:15
do 28 mrt 24
20:15
  • do 28 mrt 24
    20:15
    Kleine zaal

Het verschijnen van Donkerblauw Hotel is voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom die uitkomt. In tegenstelling tot zijn eerdere albums die op cd verschenen komt zijn nieuwe werk uit als langspeelplaat op vinyl. Toen hij vijftig jaar geleden voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en zelf liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp. Maar op het moment dat zijn eerste album uitkwam, zo'n vijftien jaar later, werden er bijna geen platen meer gemaakt.

Nu, ruim dertig jaar later, is juist de cd weer zo goed als verdwenen en is alles digitaal geworden. Daarom is Donkerblauw Hotel gewoon via de streamingsdiensten verkrijgbaar maar komt het vanwege de herontdekking van het platen draaien ook uit op vinyl. Op de voorkant van de lp prijkt een schilderij, op de achterkant een fotocompilatie en op de binnenhoes zijn de teksten afgedrukt. Precies zoals Rik daar als vijftienjarige jongen al van droomde. De Nederlandstalige nummers op Donkerblauw Hotel zijn bijna allemaal van de hand van Hoogendoorn en vertellen ieder hun eigen verhaal.

Over Rik Hoogendoorn:
Rik Hoogendoorn (1958) ging eind jaren zeventig naar de Kleinkunst Akademie te Amsterdam en was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen Het Rookkwartier en De Twintigste Eeuw in Duo's. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma's als Sesamstraat en Kees en Co. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd's uit. Voorafgaand aan dit concert stond Rik op de planken met de voorstellingen OppasOpa en Zwarte Miep.

Credits

Begeleid door multi-instrumentaliste Anke Piersma en toetsenist