Zondagochtendconcert

zo 5 nov 23 11:00
zo 5 nov 23
11:00

Kom op zondagochtend genieten van heerlijke luistermuziek, gebracht door studenten van AMPA, voorheen Fontys Conservatorium. Deze internationaal georiënteerde muziekopleiding leidt studenten op tot het hoogste niveau muziekkunstenaars. Laat jezelf tijdens de voorstelling verrassen door prachtige kamermuziek, gespeeld door toekomstige professionals.

Deze week is het een combinatie concert van twee talentvolle gezelschappen. Silvio Rodríguez Project & JAFABONO.

Dit project werd geboren met als doel muziek te spelen van de Cubaanse componist Silvio Rodríguez, gearrangeerd voor een saxofoontrio en stem. Silvio (1946) werd geboren tijdens de dictatuur van Fulgencio Batista, en de Cubaanse revolutie van Fidel Castro en Ché Guevara liet hem kennismaken met socialistische principes, die hij snel vertaalde naar zijn muziek. In zijn stukken spreekt Silvio over onderwijs, nostalgie, leven of over muziek zelf. Zijn lyriek maakte hem tot de belangrijkste componist van zijn generatie, als de grootste vertegenwoordiger van de La Nueva Trova beweging, ontstaan dankzij hem, Pablo Milanés en Noel Nicola.

JAFABONO is een levendig bandproject dat zijn inspiratie vindt in de fascinerende klanken van Latijns-Amerikaanse muziek. 

De naam van de band, JAFABONO, is afgeleid van de genres die ze in hun repertoire omarmen: Jazz, Fado en Bossa Nova. De onlangs gevormde leden kwamen samen door hun gedeelde passie voor Latin jazz. Helemaal terug naar Latijns-Amerika in de jaren '30/'40/'50, naar de Fado uit de 19e eeuw in Portugal. Deze stijlen worden benaderd met de vrijheid van de wereld van de Jazz.