Meer dan duizend woorden

Het Zuidelijk Toneel en Rashif El Kaoui & Ahmet Polat
do 16 mei 24 20:15
do 16 mei 24
20:15
  • do 16 mei 24
    20:15
    Kleine zaal

Het verhaal van Ahmet Polat, prijswinnend fotograaf en filmmaker, nu exclusief te zien in 11 steden met multidisciplinaire voorstelling over persoonlijke en professionele groei aan de hand van zijn foto’s.

Van Fijnaart, naar Fine Art: het verhaal Ahmet Polat, een prijswinnende fotograaf en filmmaker. Geïnspireerd door zijn moeders woorden: “Laat je door niemand tegenhouden, zelfs niet door mij”, verliet hij op 17-jarige leeftijd zijn Brabantse geboortedorp Fijnaart. Van aardbevingen tot topmodellen voor Vogue, alles ving hij met zijn camera, gedreven door een passie voor het vastleggen van de ziel van de mens. Als hem wordt gevraagd waar hij geboren is zegt hij altijd: “I was born in Fine Art”.

Meer dan duizend woorden is van de makers van De Bastaard (2021). In deze theatrale live foto-expositie ga je aan de hand van Ahmets foto’s en video’s op reis door zijn leven. Een reis die begint op een cruciaal moment in Ahmets vroege carrière: zijn eerste grote fotografieproject, het vastleggen van de aardbeving in 1999 in Turkije. En bijzonder – en verdrietig – genoeg eindigen we ook weer in Turkije; met een reis naar Ahmets familie in Gaziantep, getroffen door de verwoestende aardbeving in februari 2023.

Het wordt een reisverslag, een persoonlijke zoektocht en een bloemlezing. Van zijn worsteling met fotografieredacties over de manipulatie van het beeld tot de representatie van het anders zijn. Een multidisciplinaire voorstelling over professionele en persoonlijke groei, tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen. 

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Onderdeel van

Een indringend en ontroerend pamflet dat nog lang nagonst

Volkskrant ⭐⭐⭐⭐

'El Kaoui heeft alles in handen om zijn pamflet van een bastaard uit te laten groeien tot, in meer dan één betekenis, de voorstelling van zijn leven' - Nieuwsblad ⭐⭐⭐⭐

Credits

tekst en spel: Rashif El Kaoui | beeld en spel: Ahmet Polat | artistiek advies: Piet Menu