Marlene

Sven Ratzke
zo 7 apr 24 14:30
zo 7 apr 24
14:30
  • zo 7 apr 24
    14:30
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

De internationale theaterhit Marlene is een wervelend muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich. Ze stond jarenlang wereldwijd in de spotlights als mysterieuze filmgodin en chansonnière van wereldklasse. De laatste jaren van haar leven verkoos ze de isolatie, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement.

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer en bereidt zich voor op haar eerste show na de oorlog, terwijl buiten een menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’ scandeert. Marlene is een reis door het leven van een van de grootste iconen van de twintigste eeuw, een inkijkje in de waanzin en de showbizz, met als klapstuk het concert zoals ze het in 1960 in Berlijn gaf. De rol van Marlene wordt vertolkt door niemand minder dan Sven Ratzke, die als geen ander weet hoe te switchen tussen genders en hoe werk van iconen naar zijn hand te zetten. Met prachtige muziek en aangekleed door meestercouturiers Viktor & Rolf ontstaat zo ontroerend muziektheater.

Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en omlijst door teksten van topauteur Connie Palmen en met kostuums van Ian Griffiths (creative director Max Mara), balanceert Marlene tussen groots theater en een intieme one woman show, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd.

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

"Wie een geweldige acteur en zanger in zijn element wil zien, moet dit zien! Ook muziekaal is het uniek. Ovations voor een Marlene zoals wij haar nog niet hebben gezien." - Bildzeitung*****

Marlene is een co-productie van het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van topauteur Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.

Credits

tekst: Pam Gems | regie: Guntbert Warns | spel: Sven Ratzke, Julia Herfst, Jetse de Jong e.a. | kostuums: Viktor & Rolf