Openluchttheater Vrouwenhof deze zomer toch open

 


De hele zomervakantie zal er elke woensdagmiddag toch een kindervoorstelling in het openluchttheater Vrouwenhof te zien zijn. Een Roosendaalse initiatiefgroep bestaande uit Rianne en Ewald Sieben, Erik Bergman, Paul Klaver en directeur van De Kring Jan-Hein Sloesen hebben de afgelopen tijd alles op alles gezet om vele kinderen gelukkig te maken. En dat is gelukt en hoe… er komen mooie namen waaronder theatergroep Mariahout met hun voorstelling Repelsteeltje, een vertelvoorstelling over Pinokkio maar ook Cirque Magnifiek en zelfs Ernst en Bobbie doen Roosendaal aan.

 

Wethouder van Gestel over het initiatief: “Wat fijn dat deze club mensen opgestaan is onder het mom van: als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan! Samen met de gemeente hebben ze heel goed gekeken naar wat er mogelijk is, om het op deze manier toch mogelijk te maken dat er kindervoorstellingen op de woensdagmiddag zijn. Andere activiteiten zijn nog niet mogelijk, maar we werken als gemeente hard aan het nieuwe bestemmingsplan zodat het in de toekomst weer mogelijk wordt. Iedereen moet kunnen genieten van deze voor Roosendaal zo’n belangrijke historische plek!”


Initiatiefgroep blij
De initiatiefgroep is blij dat heel veel kleintjes deze zomer kunnen genieten van het openluchttheater. Sloesen namens de initiatiefgroep: “Natuurlijk hebben we heel goed gekeken naar wat er wel kan. Dat geeft wat beperkingen, zo mogen we niet meer dan 220 gasten ontvangen, staat het geluid zacht en is alleen ter ondersteuning van de toneelspelers er komen dus geen bands ofzo. Ook is er geen horeca toegestaan. Met wat aanpassingen vanuit onze kant en die van de gezelschappen en met medewerking van de gemeente Roosendaal is het gelukt om dit seizoen toch een prachtprogrammering op te zetten. Als initiatiefgroep zijn we daar ontzettend blij mee!


Zomertheater in Tuin De Kring
Sloesen: ”Helaas kunnen we in het weekeinde geen gebruik maken van het openluchttheater. Maar net als afgelopen jaar gaan we de Tongerlotuin inrichten als zomertheater. Op zaterdagavond hebben we daar onze cabaretavonden met onder anderen Sylvester Zwanenveld, Marco Lopes en Victor Luis van Es. Ook hier letten we goed op het geluid voor de omwonenden en cabaretiers is vooral gesproken woord. Op zondagmiddagen hebben we weer mooie muziekvoorstellingen. Geen grote bands en allemaal beperkt versterkt. Je kan daarbij denken aan Joris Linssen, Nol Havens, Elverly Brothers, Lenny Kuhr en uit Roosendaal Nienke Dingemans met Jan van Bijnen, Joris Verbogt en Joost Verbraak. Sloesen vervolgt: “Onwijs veel dank aan de initiatiefgroep die met mij gedacht heeft in mogelijkheden, anders was dit zeker niet gelukt. En wat mooi is, alle voorstellingen, of ze in Vrouwenhof zijn of in de theatertuin, ze zijn allemaal gratis! Mensen betalen wel 3 euro reserveringskosten, maar krijgen bij binnenkomst een drankje.”


Reserveren verplicht
Op beide locaties worden maximaal 220 gasten toegelaten. Daardoor kan gegarandeerd worden dat de voorstellingen altijd doorgaan. Ook bij slecht weer. Dan wordt de voorstelling verplaatst naar de kleine zaal van De Kring. De voorstellingen zijn vanaf nu te zien op de site van de Kring. Kaarten zijn vanaf donderdag 8-6-2023 te reserveren op de site: www.dekringroosendaal.nl

 

Bron: Henk de Ridder - BN De Stem