BOSCO ft Johnny Rosenberg: een knallende show

 

In 2024 gaat BOSCO het theater weer in, dit keer met een ijzersterke samenwerking met frontman en zanger Johnny Rosenberg. Laat je meevoeren tijdens deze verrassende en sterke muzikale show. 

 

BOSCO is terug en beter dan ooit, met een vernieuwd repertoire en een fabuleuze frontman. Als bandleider Daan Bogers gevraagd wordt naar de samenwerking met Johnny Rosenberg verschijnt er een grote lach op zijn gezicht. “De samenwerking met Johnny stond al langer op het wensenlijstje, maar toen het eindelijk zover kwam bleek de match tussen BOSCO en Johnny nog beter dan verwacht.”

Als je naar BOSCO gaat, wat maak je dan mee? Daan Bogers gaat er even goed voor zitten: “Je wordt tijdens het optreden als publiek alle kanten opgeslingerd. Het is een bigbandshow met muziek uit alle tijden, maar dit wordt steeds afgewisseld zodat je geen moment het gevoel krijgt dat het ‘meer van hetzelfde’ is. Je hoort de rokerige klassiekers van Frank Sinatra, dan weer regelrechte rock ’n roll en zelfs opzwepende funky grooves van nu.” 

Kort gezegd: een afwisselende show, vol power, met topmuzikanten die met veel energie alle muzikale uitdagingen die dit met zich meebrengt aankunnen. “En met een topzanger die dit brede genre eer aandoet” vult Daan aan. “Johnny heeft sinds zijn 4e een gitaar in zijn handen. Samen muziek maken is hem met de paplepel ingegoten, want zo gaat dat bij de beroemde familie Rosenberg”. Het gevolg hiervan is dat BOSCO samen met Johnny elkaar naar een hoger niveau tillen. Band en zanger vullen elkaar naadloos aan. Johnny zingt met hetzelfde timbre als wereldster Michael Bublé, waar hij regelmatig mee is vergeleken. Hij wordt omschreven als een ‘crooner’, door zijn warme lagere stem die je tegemoetkomt en je omhelst als een bekende vriend.

BOSCO is een collectief van muzikanten uit de top van de Nederlandse muziekwereld. De bandleden zijn zowel gevestigde professionals als jonge supertalenten. De mix van eigen karakters en specialiteiten zorgen ervoor dat deze bigband van maar 10 man toch klinkt als een volledig orkest.

Doen we een optreden van BOSCO met Johnny Rosenberg eigenlijk niet tekort als we het zouden omschrijven als een concert? “Tijdens een optreden gebeurt er van alles op het podium. Het is geen statisch optreden, je wordt constant verrast. Het is geen concert maar een show”. Daan geeft aan dat bij vorige theatershows mensen regelmatig meezongen en zaten te swingen in hun stoel. Het is te aanstekelijk om stil te blijven zitten, je wordt op een organische manier in de show gezogen. Een avondje BOSCO betekent een avondvullende show, met naast een afwisselend repertoire, volop humor, muzikale grapjes en verrassingen.

Daan Bogers, bandleider en trompettist, heeft inmiddels zelf ook een behoorlijke staat van dienst. Hij heeft, naast de muzikale arrangementen voor BOSCO, voor diverse andere orkesten originele composities geschreven, waaronder het Metropole orkest. Hij won als dirigent van verschillende bigbands diverse prijzen en toerde met verschillende bands door heel Europa. Maar Daan praat zelf veel liever over de muzikale talenten waarmee hij samenwerkt in zijn bigband. Van alle bandleden beschrijft hij hoe goed zij zijn als individuele muzikant, en hoezeer hij ervan geniet dat deze individuelen elkaar naadloos aanvullen en zo de typische BOSCO-sound creëren.

BOSCO heeft door de jaren heen met veel artiesten samengewerkt. In 2020 leidde dit tot de winst van een Edison award (samen met Dennis van Aarsen), een prachtige erkenning voor de uitzonderlijke kwaliteit van de bigband. In januari is BOSCO op tv te zien in het programma The Tribute - Battle Of The Bands (SBS6) waarvoor zij gevraagd zijn zanger Peter Douglas te begeleiden. Maar de samenwerking met Johnny Rosenberg belooft een absoluut nieuw hoogtepunt te worden.

Een voorproefje van de muziek van BOSCO en Johnny is te horen op Spotify. Hier vallen meerdere tracks te beluisteren die het brede muzikale spectrum van BOSCO goed weergeven. Van een typisch jaren 50 bigband-nummer zoals ‘Such a Night’, naar de tango- en mariachi-invloeden in het nummer ‘Whatever Lola Wants’, naar vetkuiven en Elvis bij ‘Return to Sender’.  Alvast luisteren en genieten? Zoek op Spotify naar BOSCO Jazz & Pop Orchestra.

BOSCO Jazz & Pop Orchestra

Featuring Johnny Rosenberg

wo 17 jan 24 20:15