Grijs Gedraaid

Kamerata Zuid & Karin Bloemen
di 7 jan 25 15:00
di 7 jan 25
15:00
  • di 7 jan 25
    15:00
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Strijkersorkest Kamerata Zuid presenteert met trots 'Grijs Gedraaid'®, een voorstelling die de gouden generatie samenbrengt. Grijs Gedraaid® by Kamerata Zuid combineert muziek, beweging en creativiteit en biedt een unieke gelegenheid om elkaar te ontmoeten. 

Karin Bloemen, wie kent haar niet?! Deze geliefde zangeres en cabaretière zal het publiek betoveren met haar prachtige stem en aanstekelijke energie. Karin zal (o.a.) bekende Nederlandstalige nummers ten gehore brengen, afgewisseld met verrassende interpretaties van klassiek naar klassiekers met begeleiding van Kamerata Zuid. 

Tijdens de voorstelling word je ook uitgenodigd om in beweging te komen. Zelfs vanuit je comfortabele theaterstoel kun je meedoen en verbinding maken met anderen. Samen gaan we op een creatieve en interactieve manier persoonlijke muzikale herinneringen van vroeger ophalen. 

Een halfuur vóórdat de voorstelling begint, nodigen we je uit voor ‘Warmdraaien’; een interactieve introductie op Grijs Gedraaid® in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. In de foyer krijg je de kans om kennis te maken en je aan te melden voor allerlei beweeg- en cultuuractiviteiten bij jou in de buurt en het landelijke aanbod van het Nationaal Ouderenfonds. 

Grijs Gedraaid® by Kamerata Zuid; een middag vol muziek, dans en creativiteit waar je samen van kunt genieten. Wie neem jij mee?

TheaterTafelen
Maak je theateruitje compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling! Het diner vindt plaats na afloop van de voorstelling.

Onderdeel van

Workshops aangeboden door CultuurCompaan

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een workshop Sta in je kracht met dans! of Drummen voor d(r)ummies te volgen. Deelname is gratis, maar reserveren is verplicht. Dit kan via 'Mijn agenda'. De workshop wordt je aangeboden door CultuurCompaan - Altijd daar.

Sta in je kracht met dans! (max. aantal deelnemers: 30)
Sta in je kracht met dans en ontdek de energie die in je schuilt! Doe mee aan deze inspirerende workshop en ervaar hoe dans en bewegen op muziek je kunnen transformeren. Of je nu een doorgewinterde danser bent of nog nooit eerder hebt gedanst, iedereen is welkom om mee te doen. Ervaring is niet nodig; het enige wat je nodig hebt is de wil om te bewegen en plezier te maken. Zelfs als je wat minder mobiel bent, kun je meedoen met behulp van een stoel.

Tijdens deze workshop word je uitgedaagd om je eigen ritme te vinden en je lichaam op een creatieve manier te bewegen. Dans is een krachtig middel om vreugde, zelfvertrouwen en verbondenheid te ervaren. Het samen dansen brengt niet alleen een glimlach op je gezicht, maar helpt je ook om jezelf fysiek en mentaal sterker te voelen. Bovendien is het een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te genieten van de muziek en de beweging.

Kom in beweging en ervaar hoe dans je in je kracht zet! Sluit je aan bij deze unieke workshop en ontdek een combinatie van sociale, fysieke en mentale verbetering die je leven kan verrijken. Beweeg je met ons mee?

Drummen voor d(r)ummies (max. aantal deelnemers: 15)
Stel je voor: je zit op een stoel, een emmer ondersteboven voor je en een paar stokken in je hand. Geen drumstel? Geen probleem! Met Bucket Drumming ontdek je dat iedereen kan drummen – zelfs als je nog nooit een drumstok hebt aangeraakt. Het draait allemaal om plezier, en voordat je het weet, ben je lekker aan het slaan op je emmer. En terwijl je dat doet, blijf je in beweging. Wist je dat je zo, zonder het door te hebben, wel 400 tot 600 calorieën kunt verbranden in één uur?

Maar er is meer! Drummen is niet alleen leuk, het brengt mensen samen. In deze workshop leren we verschillende ritmes die we op bekende nummers toepassen. Je zult verbaasd zijn hoeveel verschillende geluiden we uit onze emmers kunnen halen. En als de groep in subgroepjes wordt verdeeld, krijgt iedereen zijn eigen stukje van het ritme. Samen vormen die stukjes één geheel en voor je het weet klinkt het alsof jullie al jaren samen drummen. Dit is drummen voor d(r)ummies op z’n best: laagdrempelig, gezellig en vooral heel leuk!

 

Credits

foto: Jessie Kamp