Christmas with the Dutch Swing College Band & The Gospel Diva's

Dutch Swing College Band & The Gospel Diva's
vr 27 dec 24 20:00
vr 27 dec 24
20:00
  • vr 27 dec 24
    20:00
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

It’s Christmas Time In New Orleans! De bijna 80-jarige Dutch Swing College Band, Nederlands bekendste jazzorkest, brengt samen met de 3 zangeressen van de Gospel Divas en pianist Jochem Braat een sfeervol avondvullend kerstprogramma.

De Dutch Swing College Band is ontstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog door jongeren die in het geheim de verboden jazzmuziek speelden en heeft in de naoorlogse jaren een belangrijke pioniersrol vervuld voor de classic jazz in Europa. Tot op de dag van vandaag is het Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest en staat het nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van klassieke jazzmuziek met een uniek eigen geluid.  De Dutch Swing College Band wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz en heeft voorzichtig geschat meer dan 150 albums uitgebracht. De recente albums van de band werden wereldwijd door Universal Music Group uitgebracht.

De Gospel Divas, bestaande uit Sylvana, Lara en Dewi plus pianist Jochem Braat voegen geheel in de stijl van Mahalia Jackson en Aretha Franklin een extra dimensie toe aan de Dutch Swing College Band. Een unieke combinatie van traditionele jazz, gospel en soulmuziek. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound worden gespeeld door een verjongd orkest, energiek als nooit tevoren.

Deze nooit eerder vertoonde samenwerking staat garant voor een avond vol klasse entertainment, ambiance & muzikaal vuurwerk op hoog niveau. Kerstklassiekers als Sleigh Ride, Silent Night, Jingle Bells en Christmas Time Is Here worden nieuw leven ingeblazen met swingende, traditionele jazzinterpretaties. Kerst was nog nooit zo swingend!