La Traviata – Giuseppe Verdi

Ukraine Chamber Opera i.s.m. Camerata Amsterdam-Kiev o.l.v. Jeroen Weierink
zo 10 nov 24 14:30
zo 10 nov 24
14:30
  • zo 10 nov 24
    14:30
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

‘La Traviata’ van Guiseppe Verdi is wat betreft populariteit een beetje de Bohemian Rhapsody van het operarepertoire. Het rauwe en aangrijpende verhaal van de onmogelijke liefde tussen Alfredo en Violetta is zo herkenbaar dat het zich waar dan ook ter wereld en in welke tijd dan ook zou kunnen afspelen. Precies dat maakt ‘La Traviata’ tot een universele blockbuster.

Door de eeuwen heen werd de opera vooral in grote internationale operahuizen opgevoerd, maar de intiemere versies maken op z’n minst evenveel indruk. Ook bij de bewerking van de Ukraine Chamber Opera zit het publiek er bijna met de neus bovenop en dan is het nóg meer genieten van al die prachtige, ontroerende aria’s en melodieën.

Wat deze productie extra bijzonder maakt, is de samenwerking met de gepassioneerde topsolisten uit Oekraïne, voor wie dit verhaal over dwang, verplichting en verlies natuurlijk extra betekenis heeft. De regie is in handen van Marc Krone, die de afgelopen jaren met de Kharkiv Opera zijn sporen verdiend heeft. Maestro Jeroen Weierink staat op de bok.

TheaterTafelen
Maak je theateruitje compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling! Het diner vindt plaats na afloop van de voorstelling.

Onderdeel van

Credits

dirigent: Jeroen Weierink | regie: Marc Krone | met: Marianna Tsvietinska / Maria Knihnytska, Maxime Vorocheck en Olexander Forkushak | orkest: Camerata Amsterdam-Kiev