Boni de Musical

vr 10 nov 23 20:00
vr 10 nov 23
20:00

Hij is hier niet zo bekend, maar een ware held in Suriname: Boni. Om zijn ongelooflijke levensverhaal aan het voetlicht te brengen, is Boni de musical gemaakt. Eigentijds-muzikaal en wervelend gebracht door een twintigtal acteurs, dansers en muzikanten.

Boni leeft ongeveer van 1730 tot 1790, de hoogtijdagen van plantages en slavernij. Hij groeit op in de binnenlanden van Suriname en ontpopt zich tot de leider in een lange en bittere strijd tegen het Nederlandse regime. Diep verscholen in de jungle groeit een mythisch dorp: fort Boekoe. Dankzij hogere geesten weet Boni zich samen met zijn strijders bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt hij een heftige bedreiging voor de kolonisator. Alleen verraad kan hun krachten breken. Helaas wordt Boni gepakt en gedood. Of niet? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Credits

cast: Urvin Monte, Jeannine la Rose, Leo-Alexander Hewitt, Xavier Molijn, Juan Wells, Juneor Mers, Susan Malaika Bailey, Charmaine Yard, Joyeuse Musabimana, Lauren Schuitemaker, Lorenzo Kolf, Marnix Lenselink en Melissa Kanza | creatives: Sheela Visser-Soebhag, Sophie Lambo, Vincent Soekra, Piet Menu, Lars Boom, Stanley Burleson, George Visser, Ilse Vermeulen, Jerrel Houtsnee, Meredith Joeroeja en Norman van Geerke