RUDIVERSUM

Ruud Smulders
vr 17 nov 23 20:15
vr 17 nov 23
20:15
  • vr 17 nov 23
    20:15
    Kleine zaal

De wereld staat in brand. Pandemieën, klimaatverandering, polarisatie en veel te veel smaken hummus. Ruud geeft je de kans om hieraan te ontsnappen. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het het Rudiversum.

Hier kan alles. Grappen om te huilen, drama om te lachen, afgetopt met maar één smaak hummus. Ruud is het publiek altijd een stap voor en speelt met je verwa-lvis. En dat vraagt wat van het publiek. Je kunt meerennen of afhaken. Ruud houdt nergens in.

RUDIVERSUM is een galactische storm van alle vormen van comedy die passen (maar vooral ook niet passen) in het theater. Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop wisselen elkaar met lichtsnelheid af.  

Terwijl we steeds verder afdwalen in de krochten van Ruuds wereld rijst de vraag; wie is Ruud? Wie is die jongen die vlucht van de ene gekte naar de andere?

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren.

Theaterkrant over Ruud

Over Ruud Smulders:

Bij het grote publiek breekt hij door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Terwijl hij bij het jonge publiek bekendheid verwerft bij YouTuber Dylan Haegens, Hufterproef en Amazon’s Killer Kamp.

Ruud is al jaren te zien in het theater. Eerst jaren met zijn fysieke cabaretgroep De Blonde Jongens en Tim, waarmee hij in 2014 het Groninger Cabaret Festival won en later zowel solo als in projecten met Silvester Zwaneveld, Emiel van Jong (Schudden) en Guido Weijers. 

Zijn stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3 en zijn tweede comedyspecial Bruter Dan BRUUD is net af in samenwerking met DeadDuck (New Kids, Bro’s Before Ho’s, Random Shit)

Nu is hij terug met zijn eerste echte theaterprogramma: RUDIVERSUM. Een programma waarin we de absurdistische energiebom voor het eerst van zijn meest integreren kant zien.

Alvast warmdraaien voor Ruud? Vanaf september is hij wekelijks te horen bij radiobegrip Spijkers met Koppen.

Credits

foto: Thomas de Wit & Jeroen Kolkman