Losbreken

Dekoor Close Harmony
za 27 mei 23 20:15
za 27 mei 23
20:15
  • za 27 mei 23
    20:15
    Kleine zaal

Wie op zoek is naar een koor dat een unieke concertervaring levert, buiten de tradities van de korenwereld om, zou Dekoor Close Harmony moeten bezoeken. Dekoors karakter is jong, baanbrekend, emotioneel, en staat daarmee al jaren aan de top van de koorcultuur - zowel nationaal als internationaal. 

In aanloop naar hun deelname aan de World Choir Games 2023 in Zuid-Korea, zal Dekoor de Nederlandse theaters betreden met hun nieuwe show: ‘Losbreken’. Samen met een nieuwe regisseur, 9 nieuwe zangers en een geïnternationaliseerd gezelschap zal Dekoor in 2023 de grenzen van koormuziek in Nederland opnieuw oprekken. Want waarom zou je herhalen van wat eerst was, wanneer je ook kan ontdekken wat het potentieel is? 

Wij dagen je uit om de eigen kaders van wat wel en niet kan in een koorconcert voor een moment los te laten. In deze nieuwe voorstelling kom je binnen als individu, en verlaat je de zaal, na te hebben meegezongen, te zijn bevraagd en geraakt, als creatief visionair. Koormuziek kan ontketenen, en Dekoor laat zien hoe. Enjoy the ride!

Dekoor Close Harmony bestaat uit 32 jonge, muzikale (oud-) studenten uit Utrecht. Dekoor zingt jazz en pop, en experimenteert ook met gospel, klassiek en andere muziekstijlen. Onder leiding van dirigent Christoph Mac-Carty zingt Dekoor a capella of met ondersteuning van een jazzcombo.