Swan Lake

Introdans
vr 2 feb 24 20:00
vr 2 feb 24
20:00
  • vr 2 feb 24
    20:00
    Grote zaal
  • Prijzen inclusief consumptie, garderobe, service- en administratiekosten.

Klassieker in hedendaags jasje voor de hele familie!

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding.

Een klassieker uit de danstraditie in een hedendaags jasje zoals alleen Introdans dat kan. Swan Lake is een groots gemonteerde voorstelling met het totale tableau, ruim 20 dansers in een oogstrelend decor en op de originele, ontroerende en majestueuze muziek van Tsjaikovski. De choreografie is van de Belgische choreograaf Stijn Celis. Celis maakte deze innovatieve versie eerder voor wereldberoemde balletgezelschappen.

De Pers schreef destijds over Swan Lake: “Het Zwanenmeer van Stijn Celis bewijst dat een van de grootste en bekendste klassiekers uit de balletliteratuur ook met humor verteld kan worden. Op een visueel verbluffende manier geënsceneerd, met gevederde dansers die uit de toneelhemel naar beneden zweven, en met een groot verlangen naar expressieve escalatie.” Een must see voor elke dansliefhebber!

Onderdeel van

Het Experium reist mee met de voorstelling Swan Lake en geeft op een interactieve, educatieve en speelse manier meer informatie over de voorstelling. Door middel van vijf ‘stations’ (choreografie, muziek, decor, licht, kostuum) kan het publiek van Swan Lake vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling en tijdens de pauze kennismaken met alle elementen die bij een dansvoorstelling van belang zijn. In de pauze kan het publiek bovendien een korte choreo aanleren (olv de dansdocenten). En na afloop van de voorstelling vindt er een Meet & Greet / interactief nagesprek plaats met het publiek en een tweetal dansers, onder leiding van de Introdans-docenten. 

Credits

choreografie: Stijn Celis | muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | foto: Hans Withoos