Kom dans met mij de danzon

Gouden Dans, u in het theater
zo 26 sep 21 14:00
zo 26 sep 21
14:00

Na een reeks van 10 dansrepetities presenteert een groep lokale ouderen onder leiding van choreograaf Tineke Veenhof een korte theatrale dansvoorsteling. Hierna wordt het publiek uitgenodigd voor een (coronaproof) danssalon onder begeleiding van live muziek. Kom dans met mij de danzon is geïnspireerd op de Cubaanse cultuur van de danzon, een gezelschapsdans. De muziek is aansprekend en ritmisch, soms melancholisch. 

Van repetitie naar eindpresentatie
Gouden Dans u in het theater is gericht op mensen die op leeftijd zijn, ook als je wat minder vast ter been bent. Vijf weken lang gaat choreograaf Tineke Veenhof aan de slag met de groep om een heuse dansvoorstelling te maken. De voorstelling is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse Danzon, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek. Tineke: “Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen vooral de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten, want die verbeeldt de levenskunst van de Cubanen en die houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.” Op zondagmiddag 26 september wordt in De Kring het eindresultaat gepresenteerd.

Kijk op www.goudendans.nl voor meer informatie.

Dit project is een samenwerking tussen CultuurCompaan, Roosendaal Danst! en Gouden Dans u in het theater.

Het fijne van dit project is dat je geen partner nodig hebt en bewegen op muziek is heerlijk

Neeltje

Aanmelden voor dit project 

Wil je (weer) eens op dansles? We nodigen je van harte uit mee te doen met Kom dans met mij de danzon. Je hoeft niet te kunnen dansen, want dat leert je vanzelf in de lessen. Ook mensen die wat minder vast ter been zijn, kunnen meedoen. 

  • De repetities zijn tussen 24 augustus t/m 23 september op elke dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur (incl. pauzes). 
  • We mogen voor de repetities gebruik maken van een mooie ruimte in De Brink (Melis Stokelaan 5). 
  • Opgeven kan tot uiterlijk 20 augustus door te mailen naar info@roosendaal-danst.nl of te bellen naar Adriënne Roks van Roosendaal Danst! op 06-23561048. 
  • Deelname voor dit project van 10 lessen plus de eindpresentatie kost € 25 per persoon en is inclusief koffie en thee tijdens de repetities. Het inschrijvingsgeld graag overmaken naar: 
    Stichting Roosendaal Danst! | NL 76 RABO 0149077211 | ovv Gouden Dans
  • Er is plaats voor 20 deelnemers; deelname gaat op volgorde van inschrijving.