Zondagochtendconcert

zo 16 jan 22 11:00
zo 16 jan 22
11:00

Waarschijnlijk had Henry Purcell (1659-1695) zich niet kunnen voorstellen dat de opera Dido and Aeneas die hij in 1689 voor de meisjes kostschool Chelsea schreef, een ware hit zou worden en ruim drie eeuwen lang terug zou blijven keren naar het operatoneel. Deze keer brengen studenten van Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA), Tilburg, de opera op de planken, onder leiding van dirigent Ruud Huijbregts en regisseur Sybrand van der Werf.

Griekse held Aeneas uit Troje, nu in Turkije, weet de liefde van koningin Dido van Carthago, nu in Tunesië, te winnen maar wordt verscheurd door zijn gevoelens voor haar en zijn plicht om de vernietigde stad Troje nieuw leven in te blazen. Kwade krachten spannen samen om Dido en Aeneas uit elkaar te drijven. Uiteindelijk, overmand door plichtbesef, verlaat hij haar, en zij pleegt zelfmoord. Een van de meest tragische liefdesverhalen uit de oudheid wordt verteld door vocale solisten, koor en instrumentalisten met de mooiste barokmuziek uit Engeland.

Geniet op zondagochtend van de luistermuziek van studenten van de Academy of Music and Performing Arts. Laat je tijdens de voorstelling verrassen door prachtige kamermuziek, gespeeld door toekomstige professionals. Meer informatie over de artiest(en) volgt later in het seizoen.