Sluitstuk De Grote Doe Eens Normaal Show

Stormkamer
di 20 sep 22 20:00
di 20 sep 22
20:00

Hoe veel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart? 

Goede opleiding. Check. Prima baan. Check. Leuke relatie. Check. Gezond verstand. Bingo! We hebben onszelf een set criteria opgelegd die meten hoe succesvol je bent. De norm. We willen normaal zijn. We vinken continue lijstjes af, leggen elkaar langs de meetlat en proberen in de pas te lopen. Ons leven is verworden tot een afvalrace, een talentenshow. Elke dag moet je presteren in een nieuwe auditie. Vlieg je in de tweede ronde eruit? Dan wijk je af van de norm.    
 
Gezelschap Stormkamer (voorheen TgNomen) heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de vraag hoe we omgaan met afwijkend gedrag. Regisseur Hanna van Mourik Broekman sprak experts uit de psychiatrie en ervaringsdeskundigen op het gebied van verward gedrag. In De Grote Doe Eens Normaal Show gaat Hanna samen met een groep acteurs de norm te lijf. Hoe veel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart? 
 

Deze voorstelling is verplaatst van 25-01-2022 naar 20-09-2022.

Over Stormkamer 
Een stormkamer is een ontmoeting buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt Hanna verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.