Het Zwanenmeer

Charkov City Opera & Ballet
zo 2 jan 22 15:00
zo 2 jan 22
15:00

Klassiek ballet op muziek van Tsjaikovski.

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding. 

De prachtige sprookjesballetten van Tsjaikovski zijn onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. Het Zwanenmeer is een ware traktatie voor oog en oor. Jong en oud geniet van het klassieke verhaal hoe Odette, koningin van de zwanen, haar betovering enkel kan doorbreken door ware liefde te vinden. Deze traditionele uitvoering in de befaamde choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov is een van de meest opgevoerde balletten ter wereld. Het bejubelde Charkov City Opera & Ballet bezorgt u de meest feestelijke start van het nieuwe jaar. 

Over de voorstelling Het Zwanenmeer
Toen Het Zwanenmeer in 1877 in première ging kreeg het ballet veel kritiek. Nadat Marius Petipa, de alom gerespecteerde choreograaf van het keizerlijk ballet in Sint-Petersburg overwoog om een nieuwe versie te maken van Het Zwanenmeer samen met Lev Ivanov. Deze aangepaste versie geldt sindsdien als de traditionele uitvoering en is momenteel een van de meest opgevoerde balletten ter wereld. De duizelingwekkende techniek, gekoppeld aan de dubbelrol Odette/Odile, maakt dit ballet niet alleen tot een vuurproef voor iedere ballerina, maar ook een bijzonder genoegen om naar te kijken.