Charlotte Brontë & broer Branwell

Trudy de Jong & Theo de Groot
do 14 okt 21 20:15
do 14 okt 21
20:15

Bij de naam BRONTË doemen onwillekeurig beelden op van victoriaanse landhuizen, mistige heidelandschappen en triest ogende jongedames die onbeantwoordbare liefdes koesteren. Maar dit is een door de loop der jaren geromantiseerd beeld dat eigenlijk helemaal niets met het werk van de Brontës te maken heeft. Waarom raakt hun werk heden ten dage nog steeds een snaar bij ons en zijn we gefascineerd door hun romanfiguren. Dat gaan we met onze voorstelling laten zien. 

Dat Charlotte ook een broer had die minstens even getalenteerd was is minder bekend. Waar Charlotte het succes kreeg waarnaar zij streefde bewandelde Branwell ondanks zichzelf een tegengesteld en duisterder pad. 

Twee mensen met literaire ambities. Charlotte Brontë (o.a. Jane Eyre) proeft door doorzettingsvermogen en nietsontziende ambitie uiteindelijk het succes. Haar broer Branwell – de grote belofte van wie het meeste werd verwacht – richt zichzelf te gronde en gaat kapot aan drugs en een fatale liefde. Twee hoogst intrigerende karakters. Een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen  - vooral vrouwen - onderdrukt.