De Rattenvanger (6+)

Ida van Dril en Michiel Schreuders
wo 18 aug 21 14:00
wo 18 aug 21
14:00

Livemuziek, poppenspel, humor en een stad vol grote… ratten!

Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Hamelen is in handen van de ijdele burgemeester Snijder. Hij belooft iedereen een schone stad maar dan moet je wel voor hem juichen en buigen. Dus alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en een schone stad wie wil dat nu niet? Hamelen is geweldig. Zolang je maar niet klaagt.

Op een avond wordt er op de deur van Snijder geklopt. Als hij open doet staart hij in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint...

De rattenvanger van Hamelen wordt verteld door schoonmaakster Adelien en is een spannend en magisch sprookje over moed, verleiding en anders durven te zijn.

Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij u nu naar een stad vol …ratten.

Een schitterende voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

“De instrumenten zijn, samen met het kundige (poppen)spel van Van Dril, zonder twijfel de sterren van de voorstelling.”

Theaterkrant

Ida van Dril en Michiel Schreuders vertellen met livemuziek, poppenspel en humor het ware verhaal achter de beroemde rattenvanger. De ijdele burgemeester Snijder laat zijn stad Hamelen verloederen. Op een avond wordt er op zijn deur geklopt en staart hij in de ogen van Luca, die van oud ijzer een magische fluit heeft gemaakt. Met in zijn kielzog duizenden ratten.

Van juni t/m september 2021 worden voorstellingen verplaatst naar het Openluchttheater Vrouwenhof. Bekijk het volledige programma en praktische informatie over het Openluchttheater Vrouwenhof hier

Credits

Spel: Ida van Dril

Muziek en composities: Michiel Schreuders

Regie: Fred Delfgaauw

Tekst: Tjeerd Bischoff

Decor: Doan Hendriks

Poppen/kleding: Kathelijne Monnens

Productie: Productiehuis Studio Peer/Peeriscoop

Beeld: Ministerie van Beeld