Elektra

TG De Klassieken
wo 25 jan 23 20:00
wo 25 jan 23
20:00

Een rauwe, aangrijpende en muzikale bewerking van de Griekse tragedie. 

Met een strakke vormgeving en ijzersterk spel grijpt deze voorstelling je bij de keel. Het verhaal van Koningsdochter Elektra wordt haarfijn verweven met het verhaal van de acteurs op de vloer. Een voorstelling die de grenzen van de artistieke vrijheid opzoekt en overschrijdt, omlijst door bekende pophits in een nieuw jasje. Een Brechtiaanse speelstijl wordt gecombineerd met zang, muziek en een kloppend hartritme.  

Elektra zit klem in een verstikkend paleis, waar ze continu in de gaten wordt gehouden door haar stiefvader. Koning Aigisthos, die een ziekelijke obsessie voor haar koestert, behandelt haar als e en klein kind en haar moeder Klytaimnestra kijkt stoïcijns de andere kant op, zodat alle gruwelijke geheimen over Elektra’s vader en broer niet aan het licht zullen komen.  

Sommige acteurs lijken zich steeds meer te verliezen in hun rol. Maar waar ligt de grens van spel en werkelijkheid? En hoe ver kan je gaan bij je medespelers? Een voorstelling die alle grenzen overschrijdt en daarmee naadloos aansluit op actuele thema’s als vrouwenonderdrukking en #metoo. 

Credits

Concept en regie: Robin Elstak 
Tekst: Michelle van Daalhoff 
Spel: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Daniëlle Meijboom, Annemieke Elstak e.a.