LENTE/22/K.

RYAN DJOJOKARSO | LIBI
wo 26 okt 22 20:15
wo 26 okt 22
20:15

Betoverend dansconcert over heimwee en ontheemding
met sopraan Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktas

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding. 

Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso, die eerder werk maakte voor o.a. Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst, creëert een indringend stuk over de behoefte om je ergens thuis te voelen. In ‘LENTE/22/K.’ vertelt hij met een combinatie van moderne dans en (opera)zang het verhaal van een vrouw uit Indonesië. Deze K., waar de titel naar verwijst, voelt zich ontheemd maar ze kan haar verdriet moeilijk uiten. Op zoek naar een plek waar ze kan aarden, graaft ze naar sporen uit haar verleden en de reis die ze heeft afgelegd.

Sopraan Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktas vertolken samen het verhaal van K. Een verhaal over liefde, rouw, verlangen, eenzaamheid én hoop. Astari zingt met haar "prachtige, warme en heldere stem” (Theaterkrant) in het Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

 

Over Ryan Djojokarso | LIBI
Ryan Djojokarso is choreograaf en theatermaker. Zijn voorstelling LENTE/22/K. is de tweede van een serie dansportretten over afkomst en verbondenheid vanuit zijn eigen Stichting LIBI. Ryan ontving meerdere prijzen en werkt sinds 2013 als choreograaf. In 2017 ontving hij de BNG Bank Dansprijs, de prijs voor opvallend choreografietalent. Hij werd tweemaal genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek. Zijn vorige WINTER/21/J. werd uitgekozen door de Nederlandse Toneeljury als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van afgelopen seizoen.
In het VPRO-programma Nooit Meer Slapen ging Atze de Vrieze recent met hem in gesprek. Beluister hier het interview. 

 

Astari heeft een prachtige, warme en heldere stem. Met haar kleine postuur en op blote voeten houdt ze ook fysiek volledig stand naast Diktas. - Theaterkrant over LENTE/22/K.

Een adembenemende performance tijdens het O. festival - Kunstzone over LENTE/22/K.

Djojokarso slaagt er met zijn ploeg in de grond te laten schuiven onder het gevecht om de macht te behouden... - De Volkskrant over zijn eerdere voorstelling WINTER/21/J.****

Credits

Concept, choreografie en regie: Ryan Djojokarso met Bernadeta Astari & Melisa Diktaş

Compositie: Singhkéo Panya

Dramaturgie: Jappe Groenendijk

Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen

Met dank aan: Theater Zuidplein

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam