LENTE/22/K.

DJOJOKARSO | LIBI
wo 26 okt 22 20:15
wo 26 okt 22
20:15

Een theatraal dansconcert over ontheemding en heimwee

De Indonesische K. voelt dat ze langzaam verdrinkt in haar eigen hoofd. Haar verdriet houdt ze krampachtig binnen en terwijl ze zich afzondert doemen beelden op van haar jeugd in Indonesië. Ze graaft naar sporen van haar afkomst en van de reis die ze heeft afgelegd. Op zoek naar antwoorden, naar een plek waar zij kan aarden. In verschillende hoofdstukken over liefde, rouw, verlangen naar het verleden, eenzaamheid én hoop wordt het verhaal gezongen in Bahasa Indonesia, Javaans en Nederlands.

LENTE/22/K. gaat over een vrouw die zich ontheemd voelt en dit moeilijk kan uiten. Ze is opgegroeid in een cultuur waarin je niet te koop loopt met je problemen. Choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso creëert in deze voorstelling een indringend beeld van het universele thema ‘belonging’. De rol van het hoofdpersonage K. wordt vertolkt door twee performers, (opera)zangeres Bernadeta Astari en danseres Melisa Diktaş. Met nieuwe muziek van componist Singhkéo Panya.

Na het spraakmakende en confronterende WINTER/21/J. is LENTE/22/K. de tweede in de reeks van vier dansportretten van Ryan Djojokarso. In deze portretten onderzoekt hij vraagstukken over afkomst en verbondenheid in een veranderende samenleving. Zijn eerste voorstelling WINTER/21/J. werd meteen uitgekozen door de Nederlandse Toneeljury als een van de meest indrukwekkende theaterproducties van afgelopen seizoen.

Onderdeel van:
Inleidingen

Over Stichting LIBI 
DJOJOKARSO | LIBI is gevestigd in Rotterdam en is de nieuwe organisatie van choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso, opgericht om zijn autonome werk voort te zetten en verder uit te diepen. Binnen het culturele landschap is het gezelschap een nieuw structureel gesubsidieerd gezelschap. Een belangrijke stap die een eerste fundament biedt voor het maken van nieuw werk en voor de verdere artistieke ontwikkeling van Djojokarso als multidisciplinair maker. 

Credits

Concept, choreografie en regie: Ryan Djojokarso met Bernadeta Astari & Melisa Diktaş

Compositie: Singhkéo Panya

Dramaturgie: Jappe Groenendijk

Lichtontwerp: Ate Jan van Kampen

Met dank aan: Theater Zuidplein

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam