FTBLL - Can you kick it

ISH Dance Collective
di 14 mrt 23 19:00
di 14 mrt 23
19:00

Straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking in een spectaculaire choreografie.

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding. 

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL – Can You Kick it. Sterren uit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken word, laten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL- Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLL is te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuoos zijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling worden de persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

“Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL – Can you kick it toont kunst met een grote K.” ★★★★ – Scènes


“Alle elementen samen vormen een organisch geheel, en vullen elkaar harmonisch aan, zonder daarbij de aandacht af te leiden van degenen die de voorstelling dragen: de performers zelf. Een voorstelling die entertainment biedt van de hoogste kwaliteit – Theaterkrant

Credits

Concept & regie Marco Gerris
Regie assistent Guido van Moorselaar
Cast Bboys: Oscar Starink, Dietrich Pott, Daryl David Benjamin
Freestylers: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász
Straatvoetballers: Edward van Gils, Achie Tarhouchi
Licht ontwerp Mike den Ottolander
Video designer Karl Klomp
Muziek Rik Ronner (Wondermonster)
Decorontwerp & graphics Ottoman & Beeklander
Technische productie Joey Buddenberg
Grafisch ontwerp DBXL