Helden van Toen (try-out)

The Legends ft Michael Varekamp
do 26 jan 23 20:15
do 26 jan 23
20:15
  • do 26 jan 23
    20:15
    Kleine zaal

Voorafgaand aan de voorstelling is het mogelijk om een inleiding bij te boeken. Lees op deze pagina meer over de aanvangstijd en toegangsprijs van de inleiding. De inleiding wordt gegeven door Michael Varekamp en Wiboud Burkens, de producenten, bedenkers en muzikanten van de voorstelling.Gedurende een klein halfuur zullen zij voor aanvang een kijkje achter de schermen geven over het tot stand komen van deze voorstelling en leuke anekdotes vertellen over de voorstelling.

In Helden van Toen stellen The Legends je voor aan de kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in hun muziek; hun helden. Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, toetsenist Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en trompettist Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Maar ook fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje. Omringd door een aantal topmuzikanten trakteren The Legends je in hun tiende theatervoorstelling op evergreens als Love Me Tender, One for My Baby en Ne me quitte pas. Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaat de groep de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij.

De inleiding wordt gegeven door Michael Varekamp en Wiboud Burkens, de producenten, bedenkers en muzikanten van de voorstelling. Gedurende een klein halfuur zullen zij voor aanvang een kijkje achter de schermen geven over het tot stand komen van deze voorstelling en leuke anekdotes vertellen over de voorstelling.

Credits

regie: Karel de Rooij | muziek: The Legends ft. Michael Varekamp (trompet en zang), Tess Merlot (zang) en Wiboud Burkens (toetsen)