Naar de overkant van de nacht

Afslag Eindhoven
do 2 feb 23 20:15
do 2 feb 23
20:15

Afslag Eindhoven legt met deze ontroerende en pakkende voorstelling de diepere laag van carnaval bloot: die van fysiek bezinningsritueel.

Na afloop van de voorstelling vindt een gratis nagesprek plaats in Over de Tong. Onder het genot van de pauzeconsumptie is het mogelijk om aan te sluiten. Na het gesprek is het mogelijk om één van de boeken van Jan van Mersbergen aan te schaffen en te laten signeren. Het nagesprek vindt plaats om 21.30 uur, aanmelden is niet nodig. 

Frans Pollux baseerde zich voor de monoloog Naar de overkant van de nacht op de gelijknamige roman van Jan van Mersbergen, bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011. Tijdens een lange, met alcohol doordrenkte nacht, probeert de veertigjarige stratenmaker Ralf zijn leven op de rails te krijgen, of misschien juist te laten ontsporen. Hij komt uit het westen, maar viert carnaval in Venlo en is voor het eerst in vijf jaar weg van huis. Weg van de intensieve zorg voor het gezin van zijn vriendin Sara.

Wat leert hij in die vloeibare nacht van saamhorigheid, van warmte en vrolijke dwaasheid? Zwalkend in een heerlijke roes beziet hij zijn leven en hoe hij zichzelf is kwijtgeraakt. Het is een eenzame onderdompeling in een overrompelend feest in de hoop gelouterd weer boven water te komen. Afslag Eindhoven legt met deze ontroerende en pakkende voorstelling de diepere laag van carnaval bloot: die van fysiek bezinningsritueel.

Credits

regie: Gerrie Fiers | tekst: Frans Pollux, naar de roman van Jan van Mersbergen | spel: Peter Vandemeulebroecke en Romy Beun | vormgeving: Mayke Muller | decorbouw: Simon Haen | sound design: Rob Geboers | dramaturgie: Cecile Brommer