Hold

ARK/Connor Schumacher featuring Romy Roks
za 19 nov 22 20:15
za 19 nov 22
20:15

Dit keer slaat Connor Schumacher de handen ineen samen met vijf andere makers op het gebied van sociale- en ruimtelijke vormgeving, kunst en wetenschap. Samen creëren zij een ruimte, met referenties naar de club, die ernaar streeft om iedereen te verwelkomen. Makers en deelnemers vormen een samenleving in het klein. We oefenen wat mens zijn betekent in een meer en meer polariserende wereld.Hoe houden we elkaar daarin vast? We bouwen aan een (meer) inclusieve gemeenschap, werkend vanuit ieders eigen kracht, kwaliteit en perspectief. 

Wage Gap Ticket - In Nederland verdienen vrouwen gemiddeld 14% minder dan mannen. Transgender en non-binaire personen, personen van kleur en mensen met een handicap hebben vaak minder kans op de arbeidsmarkt. Loop jij inkomsten mis omdat je bent wie je bent? Koop dan een Wage Gap Ticket en krijg 14% korting op het reguliere tarief.

Over ARK / Connor Schumacher 
Connor heeft zich als danskunstenaar ontwikkeld onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij onder andere The Fool (2015), Asset, Liability and Equity (2016), Exhibition (2017), OK Future (2017), THREESOME (2019) en Funny Soft Happy & The Opposite (2019). Connor nam als choreograaf deel aan verschillende Europese onderzoeksprojecten, waaronder Dancing Museums en Empowering Dance. In 2019 won hij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen en co-produceerde met hen Pilot PC (2020). Het is zijn diepe overtuiging dat onze maatschappij beter af zou zijn wanneer we elke dag zouden dansen. 

Over Dansateliers
Dansateliers ontvangt vanaf 2021 structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten en de Gemeente Rotterdam. Met deze ondersteuning werken Stichting ARK/Connor Schumacher en Dansateliers op gelijke voet en in wederkerige relatie in de komende jaren samen verder aan een wereld waarin ruimte is voor elk lichaam. Het Rotterdamse Dansateliers is een onafhankelijk huis voor de ontwikkeling van dans en een thuis voor danskunstenaars in ontwikkeling. De organisatie ondersteunt opkomende choreografen in het vinden van hun artistieke signatuur en werkt met vier associate danskunstenaars onder wie Connor Schumacher. 

Credits

Connor Schumacher: sociaal choreograaf | Romy Rockx: Theatermaker De Vrouwen Van Wanten en oprichter van de Queergym | Jeisson Drenth: Video- en multimedia kunstenaar en diversiteits consultant | Gabriel Fontana: Spatial & Social Designer | Deborah Sumter: Onderzoeker Circulaire Economie & DJ van collectief AMPFEMMININE | Joana Cavaco: Performer en Community organizer voor o.a. BLM, Black Pride, Slutwalk en Kontra | Dramaturgie: Maaike Schuurmans | Licht- en videotechnicus: Edwin van Steenbergen | Kostuums: Isabell Schulz | Business- en production manager: Karina van Bezooijen | Productie: Deltha Lowe | Publiciteitsbeeld: Jeisson Drenth