The Essential Matt Bianco

The Essential Matt Bianco
wo 12 okt 22 20:00
wo 12 okt 22
20:00

Een exclusieve Nederlandse concertserie met de première in De Kring!

De legendarische Britse popgroep Matt Bianco is wereldwijd bekend door hits als Whose Side Are You On?, Half A Minute, Get Out of Your Lazy Bed en Yeh Yeh. In het aankomende seizoen is het veertig jaar geleden dat de band zijn eerste hit scoorde. Een bijzondere mijlpaal die door Matt Bianco bekroond gaat worden met een exclusieve Nederlandse concertserie, in aanloop naar zijn nieuwe album.

Matt Bianco is de band met een nieuw en fris geluid, waarmee jazz destijds zijn intrede deed in de door Britse new wave, ska en punk gedomineerde charts. De bandnaam suggereert dat zij een persoonsnaam is, maar Matt Bianco is een fictief personage dat geïnspireerd is op de wereld van secret agents en dat het concept voor hun muziek en beeldtaal legden. “We hielden van spionage, TV-thema’s en filmscores uit de jaren ‘50, ‘60 en ‘70” zei Mark Reilly. Mark heeft sindsdien niet stil gezeten en de Nederlandse connectie werd recent nog eens aangehaald in een samenwerking met de New Cool Collective, waaruit het album The Things You Love voortkwam.

Voor een nieuwe serie exclusieve theaterconcerten wordt het muzikaal geniale brein van zanger en songwriter Mark Reilly weer aan het werk gezet. Met zijn band spelen ze in The Essential Matt Bianco nieuwe nummers én de grote hits van vroeger, met hun vertrouwde ‘easy-going-swing’, gebouwd rondom de herkenbare dry-Martini-stem van Mark Reilly.  Whose Side Are YOU On?