Isotopia

Het Zuidelijk Toneel-Brakema Producties
wo 11 jan 23 20:15
wo 11 jan 23
20:15

Europa 2034 - Door een ongekende crisis raken Valerie en Bas hun baan, huis en hoop kwijt. Net als veel anderen zijn ze in de steek gelaten door de samenleving en wonen ze in hun auto, op de vlucht voor schuldeisers.

Wanneer ze onverwacht de kans krijgen een nieuwe start te maken in de idealistische samenleving Isotopia, afgeschermd van de boze buitenwereld, grijpen ze die met beide handen aan. 

Hun nieuwe leven begint als een droom, maar ontwikkelt zich langzaam tot een angstaanjagende nachtmerrie. Bas en Valerie raken verstrikt in een beklemmend systeem, waarin je continu in de gaten wordt gehouden en niets is wat het lijkt. Wie zijn daders en wie zijn slachtoffers?

Isotopia is een indringend en menselijk science-fiction verhaal in de stijl van Black Mirror, geïnspireerd op werken van Margaret Atwood en George Orwell en hedendaagse denkers als Bas Heijne en Ramsey Nasr.

 

 

TheaterTafelen
Maak je theateravond compleet! Boek het theaterdiner bij de voorstelling!

“De voorstelling is schrijnend, onverwacht vertroostend ook nog. En wonderschoon. Een toneelparel die niemand zich zou mogen laten ontgaan.” ★★★★★Trouw over Menuet

“Brakema toont hoe tegenstrijdig de waarheid is” ★★★★ NRC over Agatha

“Deze gedurfde theatrale vondst bindt de brutale regie van Brakema tot een ijzersterk geheel” ★★★★ NRC over Oom Wanja 

 

Credits

Concept en regie Liliane Brakema Spel Ali-Ben Horsting, Wendell Jaspers Tekst Melissa Knollenburg Coaching dans Maria Ribas Dramaturgie Florian Hellwig Decoradvies Roel van Berckelaer Compositie Helge Slikker Kostuumontwerp Kevin Pieterse  Lichtontwerp Vinny Jones Techniek Elmar Neudam Regie assistentie Emma van den Elshout

In samenwerking met Theater Bellevue. Isotopia is financieel ondersteund door het Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Norma Fonds, het Lira Fonds en het vfonds.